Izgorjela Idea i radnja elektro opreme u Gornjoj Gorici

Požar prijavljen vatrogasnoj službi sinoć oko 1:45 nakon ponoći

52010 pregleda 251 reakcija 19 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Radnja marketa Idea i elektro opreme u podgoričkom naselju Gornja Gorica kompletno su izgorjeli tokom noći.

Iz Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada saopštili su da je u 1.45 iza ponoći prijavljeno da iz objekta Idea izlazi veliki dim.

"Izlaskom posade na lice mjesta konstatovano je da je u pitanju požar velikih razmjera i da je došlo do potpune eskalacije požara. Plamenom je bio zahvaćen skladišni dio objekta i velika prijetnja širenja požara na susjedne povezane objekte među kojima i objekti stanovanja", naveli su iz SZS na Fejsbuku.

požar Gornja Gorica
foto: SZS Glavnog grada

Zbog prijave da je bilo i eksplozija u objektu, mobilisano je 11 vozila sa 30 vatrogasaca, a u ispomoć su pristigli i vatrogasci sa Cetinja i iz Danilovgrada.

"Pripadnici Službe uspjeli su da odbrane susjedne objekte, magacin supermarketa Idea i objekat Puna kuća su bili zahvaćeni požarom. Poseban rizik predstavljala je podrumska prostorija susjedne kuće u kojoj se nalazila velika količina lako zapaljivih materija i hemikalija (nitro razređivač, boje i lakovi)", dodaju vatrogasci.

Kazali su da je pri gašenju problem predstavljala zgusnutost objekata, kao i velika količina visoko i lako zapaljivih materija.

"Pripadnici Službe uspjeli su da iz objekta izvuku tri velike plinske boce uz veliki rizik da ne bi došlo do još većih eksplozija", dodaje se u saopštenju.

Požar je stavljen pod kontrolu jutros u 04.36, a pripadnici Službe su i dalje na terenu kako bi se požar u potpunosti ugasio, jer postoje velike naslage zapaljivog materijala koje jos uvijek tinjaju.

Bonus video: