Opština Plužine: Prihod 1,8 miliona za pola godine

Na sjednici je odlučeno da se Ministarstvu prosvjete pošalje zahtjev da se u selu Orah otvori područno odjeljenje, a da će lokalna uprava popraviti zgradu
100 pregleda 0 komentar(a)
Opština Plužine, Foto: Svetlana Mandić
Opština Plužine, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 27.10.2017. 15:30h

Opština Plužine prihodovala je oko 1,8 miliona eura u prvih pola godine od planiranih 3,827 miliona.

Informacija o ostvarivanju budžeta usvojena je na jučerašnjoj sjednici Skupštine, kao i informacija o realizaciji javnih prihoda 2016. Planirani prihodi za 2016. bili su isti kao za ovu godinu, a ostvareno je skoro 84 odsto, nešto više od tri miliona eura. Problem u ostvarivanju prihoda, prema riječima predsjednika Skupštine Milutina Cicmila, su ustupljeni prihodi za naknade za vode i koncesije za šume koje je Poreska uprava pogrešno preusmjerila Opštini Nikšić.

On je pojasnio da ne mogu da prate kolike su pomenute naknade kako bi bile vraćene plužinskoj Opštini.

Na sjednici je odlučeno da se Ministarstvu prosvjete pošalje zahtjev da se u selu Orah otvori područno odjeljenje, a da će lokalna uprava popraviti zgradu. Područno odjeljenje zatvoreno je prije tri godine, a ove je za školu stasao jedan prvak, čiji roditelj je odbio da dijete šalje u matičnu školu u Stabna zbog, kako je kazao, nebezbjednosti puta zimi.

Na sjednici su većinom glasova usvojene i informacije o stanju u oblasti predškolskog i školskog vaspitanja i obrazovanja, o ostvarivanju primarne zdravstvene zaštite, rješavanju upravnih sporova, o stanju spomenika kulture.

Šef Skupštine ne da materijale novinarima prije sjednice

Odlukom Cicmila, materijali za sjednice se od lani ne šalju novinarima, jer je šef Skupštine navodno nezadovoljan pisanjem, ali i time što su pojedine tačke dnevnog reda obrađivali prije održavanja sjednice.

Zbog takve odluke, reagovale su novinarke “Dana“ i “Vijesti“ i Zoran Blagojević (DF) koji se pozvao na Poslovnik o radu u kojem stoji da se novinarima na raspolaganje stavljaju predlozi akata i drugi materijali i izvještaji, osim ako su povjerljive prirode.

Cicmil je nakon toga obezbijedio skupštinski materijal za novinare i kazao da će ih dobijati na sjednici, ali nikako ranije.

Bonus video: