Nova akcija šampiona humanosti

U planu i izgradnja nove zgrade Zavoda za transfuziju krvi u Nikšiću ili rekonstrukcija postojećih prostorija

3436 pregleda 5 komentar(a)
Krv dao i predsjednik Opštine Marko Kovačević, Foto: Opština
Krv dao i predsjednik Opštine Marko Kovačević, Foto: Opština

Jedan od najaktivnijih klubova dobrovoljnih davalaca krvi u Crnoj Gori, klub “Sveti Sava” iz Nikšića, organizuje tradicionalnu akciju prikupljanja dragocjene tečnosti.

Prema riječima Ratka Čvorovića iz kluba “Sveti Sava”, akcija je počela 14. januara, traje do petka, 28. januara, a do sada je prikupljeno više od 50 jedinica krvi.

”Plan nam je da do kraja akcije prikupimo od 80 do 100 jedinica. Bilo bi i više i akcija bi bila još masovnija, ali epidemiološke mjere i korona ne dozvoljavaju”, kazao je Čvorović “Vijestima”.

Prema njegovim riječima, juče ih je posjetila Tamara Šćepanović, direktorica Zavoda za transfuziju Crne Gore, koja je istakla da Nikšić prednjači kada su u pitanju dobrovoljni davaoci krvi, kao i da su članovi kluba “Sveti Sava” pravi promoteri humanosti.

”Razgovarala je sa predsjednikom Opštine Marko Kovačevićem i direktorom bolnice Markom Mitrovićem oko izgradnje nove zgrade Zavoda za transfuziju krvi Doma zdravlja Nikšić ili rekonstrukcije postojećih prostorija”, kazao je Čvorović.

Dragocjenu tečnost je dao i predsjednik Opštine, koji je dobrovoljni davalac krvi od 2009. godine. On je apelovao na nadležne državne organe da pomognu Zavodu za transfuziju krvi Doma zdravlja Nikšić jer zaslužuju adekvatne prostorije, i obećao da će u tome pomoći i lokalna uprava.

Klub DDK “Sveti Sava” osnovan je 2007. godine, najbrojniji je u Crnoj Gori, i svake godine organizuju dvije tradicionalne akcije dobrovoljnog davalaštva krvi, povodom Savindana i Petrovdana.

Bonus video: