Počela sanacija platoa OŠ "Lovćenski partizanski odred" na Cetinju

Ministar prosvjete Damir Šehović i prvi čovjek Cetinja Aleksandar Bogdanović razgovarali su i o izgradnji Univerzitetskog kompleksa fakulteta umjetnosti na Cetinju, u koji je do sada uloženo preko devet miliona eura
52 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, Damir Šehović, Foto: Mps.gov.me
Aleksandar Bogdanović, Damir Šehović, Foto: Mps.gov.me
Ažurirano: 27.10.2017. 15:15h

Nakon sanacije platoa cetinjske OŠ “Lovćenski partizanski odred”, vrijedne oko 30.000 eura, dodatno će biti saniran i objekat škole, a traže se i načini da se u saradnji sa Ministarstvom sporta i Prijestonicom Cetinje počne gradnja sportske sale za ovu ustanovu.

Iz Ministarstva prosvjete je, nakon posjete ministra Damira Šehovića Cetinju, saopšteno da je izgradnja sale već predložena za Kapitalni budžet za narednu godinu.

"Tokom posjete je konstatovano da se očekuje skori završetak radova na prvoj fazi sanacije krovnog pokrivača predškolske ustanove "Zagorka Ivanović" za koju je Ministarstvo izdvojilo 30.000 eura. Slijede i dogovori u vezi sa drugom fazom sanacije. Pri kraju je i sanacija sistema grijanja Doma učenika i studenata, vrijednosti oko 90.000 eura, za šta su sredstva izdvojena takođe iz budžeta Ministarstva. OŠ "Njegoš" rekonstruisana je u okviru projekta Energetske efikasnosti koji se radi uz pomoć KfW banke, a u to je uloženo 635.000 eura”, navodi se u saopštenju iz Ministarstva.

Šehović i prvi čovjek Cetinja Aleksandar Bogdanović razgovarali su i o izgradnji Univerzitetskog kompleksa fakulteta umjetnosti na Cetinju, u koji je do sada uloženo preko devet miliona eura.

"Posjeta je nastavak započetih aktivnosti na obilasku svih vaspitnih ustanova u Crnoj Gori, kako bismo se direktno upoznavali sa stanjem u školama i njihovim potrebama”, tvrdi Šehović.

Bogdanović je naglasio da Prijestonica ima izuzetnu saradnju sa svim obrazovnim ustanovama u gradu i da kontinuirano prati i podržava njihov rad.

On je kazao da je sa Šehovićem razgovarao i o inicijativi izgradnje stambene zgrade za potrebe prosvjetnih radnika i da Prijestonica planira da dodijeli još jednu parcelu za izgradnju nove stambene zgrade, koja bi imala 45 stambenih jedinica.

Bonus video: