saopšteno iz Zavoda za transfuziju krvi

Za dobrovoljne davaoce krvi besplatne ulaznice u NP

Iz Zavoda su kazali da Memorandum o saradnji predstavlja mali doprinos i znak pažnje za to humano djelo.

8572 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Zavod za transfuziju krvi Crne Gore
Ilustracija, Foto: Zavod za transfuziju krvi Crne Gore

Građani koji budu dobrovoljno dali krv moći će besplatno da posjete jedan od crnogorskih nacionalnih parkova (NP), saopšteno je iz Zavoda za transfuziju krvi.

To je, kako su naveli, omogućeno Memorandumom o saradnji, koji su potpisali direktorica Zavoda za transfuziju krvi Tamara Šćepanović i direktor Nacionalnih parkova (NPCG) Aleksandar Bulatović.

Iz Zavoda su kazali da Memorandum o saradnji predstavlja mali doprinos i znak pažnje za to humano djelo.

Šćepanović je zahvalila na uručenim vaučerima i dodala da se nadi da će se sa tom praksom nastaviti.

“Hvala NPCG na humanom gestu, koji će omogućiti našim dobrovoljnim davaocima da uz mogućnost izbora besplatne ulaznice posjete neki od naših pet NP. Ovaj znak pažnje predstavlja veliki doprinos u našim humanim akcijama”, rekla je Šćepanović.

Ona je kazala da se nada da će i drugi slijediti primjer NPCG, kako bi se pomoglo u promociji i poboljšanju dobrovoljnog davalaštva u Crnoj Gori.

“Takvim djelima pomažu nam da našim građanima poklonimo pažnju i zahvalnost što dobrovoljno daruju krv, kako bi naša transfuziološka služba u svakom trenutku imala stabilne zalihe krvi i mogla da odgovori svim izazovima“, navela je Šćepanović.

Ona je pozvala građane da učestvuju u akijama i doniraju krv, kako bi Zavod bio sigurna luka za sve kojima je krv neophodna.

Bulatović je kazao da je zadovoljan što su u prilici da podrže dobrovoljno davalaštvo koje Zavod za transfuziju krvi sprovodi.

„Nadam se da će i druge institucije slijediti naš primjer, istakao je Bulatović. Potpisnici Memoranduma kazali su da vjeruju da će dobra saradnja izmedju Zavoda za transfuziju krvi i NPCG postati praksa koja će podstaći građane na taj humani čin.