nova epizoda serijala "na rubu pameti"

"Rušim, dakle postojim", CDT: Fašizam se ponovo uselio u Crnu Goru (VIDEO)

"I dok država ne počne da se ozbiljno bavi ovim problemom očekujte nove atake na spomenike narodnooslobodilačkoj borbi, na antifašiste, na demokratske vrijednosti, očekujte floskule, snebivanja i javna zgražavanja. Sve dok ne dođemo do tačke bez povratka", ističe se u saoptenju CDT

11859 pregleda 33 reakcija 15 komentar(a)
Detalj iz epizode "Rušim, dakle postojim", Foto: CDT
Detalj iz epizode "Rušim, dakle postojim", Foto: CDT

Provincijska dvoličnost i kalkulacije ne dozvoljavaju da se građanima kaže prava istina – fašizam se ponovo uselio u Crnu Goru, saopšteno je iz Centra za demokratsku tranziciju (CDT).

"On se svakodnevno ispoljava kroz djelovanja različitih ekstremističkih grupacija koje sprovode verbalni, ali i fizički teror nad svakim ko se usudi suprotstaviti njihovom sistemu vrijednosti, načinu funkcionisanja ili prosto nad svakim ko ima hrabrosti da javno kaže mišljenje koje im se ne sviđa. I dok država ne počne da se ozbiljno bavi ovim problemom očekujte nove atake na spomenike narodnooslobodilačkoj borbi, na antifašiste, na demokratske vrijednosti, očekujte floskule, snebivanja i javna zgražavanja. Sve dok ne dođemo do tačke bez povratka", ističe se u saoptenju CDT.

Ta nevladina organizacija (NVO) predstavlja pregled ovih dešavanja u novoj epizodi, nazvanoj, "Rušim, dakle postojim" koju emituju u okviru serijala "Na rubu pameti"

.