ASK: Nuhodžić prekršio zakon, nije prijavio oružje i prihode članova familije

Prijavio je svoje prihode manje za više od 1.500 eura,suprugine manje za oko 1.715 eura a sina manje za 2.480 eura, navodi se u odluci.

12481 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila je da je poslanik u Skupštini Crne Gore Mevludin Nuhodžić prekršio Zakon o sprečavanju korupcije. Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da u imovinskom dostavi tačne i potpune podatke, u suprotnom je propisana novačana kazna od 500 do 2.000 eura.

Osim što nije prijavio dva komada vatrenog oružja "Zastava" i "CZ", Nuhodžić nije prijavio ni sve svoje kao ni prihode članova porodice.

Prijavio je svoje prihode manje za više od 1.500 eura,suprugine manje za oko 1.715 eura a sina manje za 2.480 eura, navodi se u odluci.

Poslanik je kazao da nije znao u tom periodu da je trebalo prijavljivati oružje, pa je to kasnije redovno radio. Kada su pitanju prihodi, rekao je za svoje da je podatke dobio od računovodstva parlamenta, da je supruga prihod dobila na ime smrti člana porodice, te nije bio u saznanju da je i taj podatak morao prijaviti. Kada su u pitanju prihodi sina, kazao je da su u pitanju varijabile koje je ispustio da prijavi.

Agencija je utvrdila i da je doskorašnji državni sekretar u Ministarstvu ekologije, prostornog plairanja i urbanizma Danilo Mrdak prekršio Zakon jer nakon imenovanja na javnu unkciju nije zaključio ugovor o dopunskom radu sa Univerzitetom Crne Gore, već je nastavio da radi na osnovu ugovora o radu na neodređeno vrijeme.

Postupak je pokrenut na osnovu zahtjeva Uprave za inspekcijske poslove, jer je utvrđeno da je još u radnom odnosu na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici gdje je ostvario zaradu za decembar 2020. i januara 2021. godine. Mrdak se nije izjašanjavao na rezultate ispitnog postupka Agencije.

Bonus video: