Pejovići zaslužuju bolji život

Porodici koja živi na rubu egzistencije, volonteri NVO "Alfa centar" uručili humanitarnu pomoć

3465 pregleda 0 komentar(a)
Sa uručenja pomoći, Foto: Alfa centar
Sa uručenja pomoći, Foto: Alfa centar

Članovi Volonterskog kluba NVO “Alfa centar” uručili su humanitarnu pomoć koja se sastoji od osnovnih životnih namirnica, odjeće i obuće porodici Pejović iz Nikšića, koja živi na rubu egzistencije.

”Nemamo osnovnih uslova za život. Najžalije mi je što moj sin od deset godina ne može da održava ličnu higijenu kao njegovi vršnjaci, jer nemamo kupatilo. Da ulažem nemam, a i kuća nije u našem vlasništvu. Gazda nam je jako dobar i pošten čovjek. Pomoć smo dobijali od nekih lica i firmi iz Crne Gore i inostranstva, međutim, bili smo i žrtve različitih zloupotreba par puta. Sin često dođe uplakan kući, jer ga djeca diskriminišu zbog naše loše materijalne situacije”, kazala je Žaklina Pejović i zahvalila se “Alfa centru” na pomoći.

Marina Došen, koordinatorka omladinskih programa u “Alfa centru”, pozvala je sugrađane da pomognu Pejovićima kako bi im se obezbijedili bolji životni uslovi.

”U 21. vijeku poraz je za sve nas i društvo u cjelini da jedno dijete nema uslove da održava redovnu higijenu, jede i utopli se kao njegovi vršnjaci. Svakoga dana imamo pozive za pružanje pomoći i trudimo se da izađemo u susret i pomognemo socijalno ugroženim sugrađanima. Svakodnevno radimo na prikupljanju sredstava i namirnica kako bi našim sugrađanima olakšali život i obezbijedili egzistenciju”, kazala je Došen.

Ona se zahvalila biznis partnerima, IM “MINIKO” i diskontu “Popović” na nesebičnoj podršci i pomoći za realizaciju humanitarnih akcija, kao i partnerskoj organizaciji Centar za afirmaciju RE populacije - CAREP i Romskom savjetu Crne Gore, koji su obezbijedili garderobu za Pejoviće.

”Osim humanog aspekta, ovo je odličan primjer za naše društvo iz razloga što smo podršku za ovu akciju dobili i od romskih organizacija u želji da pomognu našim korisnicima iz većinske zajednice. Zajedničkim akcijama možemo učiniti mnogo više za našu zajednicu, suzbiti predrasude i zajednički doprinijeti socijalnoj koheziji”, poručila je Došen.

Servis “Acta Non Verba” je osnovan uz podršku domaćih i međunarodnih partnera “Alfa centra”: Opštine Nikšić, ASB - Arbeiter-Samariter-Bund i IRIS Network.

Bonus video: