Rajku potrebno još 3.000 eura da bi transplantacija bubrega bila obavljena

Mojkovčanin u nedjelju putuje u Istanbul na transplantaciju bubrega, porodica apeluje za pomoć

4424 pregleda 270 reakcija 3 komentar(a)
Rajko Medojević, Foto: Privatna arhiva
Rajko Medojević, Foto: Privatna arhiva

Za liječenje Rajka Medojevića iz Mojkovca, koji je našao donora za transplantaciju bubrega, potrebno je još tri hiljade eura.

Dodatna sredstva su potrebna zbog ponovnih analiza koje su urađene nakon što je nedavno preležao koronu i bio liiječen u Kliničkom centru Crne Gore.

Medojević se na dijalizi nalazi od 2019. godine, a donora je našao prošle godine.

On je uspio, zahvaljujući ljudima dobre volje, a iznad svega velikog srca, da prikupi 32 hiljade eura i sada, kako je saopštila njegova porodica, nedostaje još tri hiljade eura, da bi transplantacija u Istanbulu bila obavljena.

Rajku će bubreg donirati tridesetjednogodšnji mladić iz Srbije Dalibor Bajić, volonter Nevladine organizacije “Izvor života”.

Bajić, koji je iz Plandišta, je 2012. godine uzeo donorsku karticu i prije četiri godine donirao je kožu nepoznatom čovjeku iz sela blizu Majdanpeka.

Sada se odlučio na korak dalje - doniraće bubreg, takođe nepoznatoj osobi, Rajku Medojeviću.

”Tipizacija u Istanbulu je uspjela i Dalibor će biti donor Rajku. Za troškove operacije prikupljeno je 32.000, a potrebno je još tri hiljade, pa molimo ljude dobre volje da pomognu. Rajko i porodica planiraju da putuju u nedjelju”, saopštila je porodica Medojević.

Svi koji mogu i žele, sredstva mogu uplatiti na žiro račune kod CKB: 510220497028301574 ili na devizni IBAN ME 25510000000122232262, na ime Rajko Medojević.

Bonus video: