Poziv za projektne predloge koji imaju za cilj suzbijanje govora mržnje i bolju reprezentaciju različitosti

Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore podržaće pet projekata – pojedinačna vrijednost granta je između 3.000 i 8.000 eura

2132 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN-CG) je zajedno sa partnerima iz Mreže za izvještavanje o različitosti 2.0 (Reporting Diversity Network 2.0) objavio poziv za projektne predloge koji imaju za cilj suzbijanje govora mržnje i bolju reprezentaciju različitosti.

Poziv je otvoren u sklopu projekta Reporting Diversity Network 2.0 koji ima za cilj da utiče na medijsku zastupljenost etničke pripadnosti, religije i roda na Zapadnom Balkanu.

"RDN 2.0 ima za cilj da aktivira ulogu civilnog društva u suprotstavljanju narativima podjele i njihovoj zamjeni prijeko potrebnim pozitivnim diskursom koji doprinosi vrijednostima dobrosusjedskih odnosa i poštovanju društvene raznolikosti", saopšteno je iz CIN-CG.

Svrha poziva je, kako su kazali, povećanje efikasnosti organizacija civilnog društva (OCD) koje sarađuju sa medijima kako bi se smanjili narativi u kojima su stereotipi i negativne reprezentacije drugih dominantni.

Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN-CG) podržaće pet projekata – pojedinačna vrijednost granta je između 3.000 i 8.000 eura.

Detalji poziva dostupni su na sljedećem LINKU.

Bonus video: