Memorandum o saradnji UCG i Tehnopolisa: Nove prilike za studente i akademsko osoblje

Istakao je da „odgovorna i dugoročna partnerstva“, kao što je saradnja sa Tehnopolisom, najznačajnijim centrom za razvoj startap kompanija i preduzetništva u Crnoj Gori, osnažuju ulogu Univerziteta u društvu

2543 pregleda 2 komentar(a)
Sa potpisivanja memoranduma, Foto: Univerzitet Crne Gore
Sa potpisivanja memoranduma, Foto: Univerzitet Crne Gore

Rektor Univerziteta Crne Gore (UCG), prof. dr Vladimir Božović i v.d. izvršnog direktora Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis, Đorđije Malović, potpisali su Memorandum o saradnji Univerziteta i Tehnopolisa.

„Saradnja će se zasnivati na primjeni naučnih, tehničkih i tehnoloških znanja u izradi novih i poboljšanju postojećih proizvoda. Poseban prioritet daćemo zajedničkim projektima, u područjima od zajedničkog interesa, i njihovoj realizaciji kroz apliciranje za nacionalne i međunarodne fondove iz kojih bi se finansirali. Ipak, u ovoj saradnji, najvažnije je potvrđivanje misije Univerziteta koje se ogleda u širenju znanja i osnaživanju kapaciteta kako studenata tako i istraživača i profesora“, kazao je Božović.

Istakao je da „odgovorna i dugoročna partnerstva“, kao što je saradnja sa Tehnopolisom, najznačajnijim centrom za razvoj startap kompanija i preduzetništva u Crnoj Gori, osnažuju ulogu Univerziteta u društvu.

“Konsultativno učešće predstavnika Tehnopolisa u izradi nastavnih planova i programa, uz organizaciju predavanja stručnjaka i prakse studentima, dodatna je vrijednost jačanja naučne i akademske zajednice Crne Gore. Siguran sam da će Tehnopolis biti snažan oslonac i partner daljem razvoju Univerziteta Crne Gore”, poručio je Malović.

Prema njegovim riječima, potpisivanjem Memoranduma otvara se "široko i plodno polje saradnje“ koje će omogućiti akademskom osoblju, ali i studentima UCG da koriste sve raspoložive resurse Tehnopolisa, kako za naučna istraživanja, tako i kroz studentsku praksu.

Tehnopolis, kao centar za razvoj startap kompanija i preduzetništva, pruža niz infrastrukturnih i mjera podrške koje omogućavaju otvaranje novih kompanija i razvoj poslovanja zasnovanog na novim, inovativnim idejama i tehnologijama.

Bonus video: