Bratić na otvaranju vrtića "Đepeto" u Pljevljima: Primjer kako se gradi bolja budućnost za naše najmlađe

Direktorica vrtića Nada Knežević izrazila je zadovoljstvo što je ovaj dio grada dobio dugo očekivani i opremljeni objekat, s obzirom da je ova vaspitna jedinica trebala otpočeti sa radom još 2016. godine

5395 pregleda 9 komentar(a)
Sa otvaranja vrtića, Foto: MPNKS
Sa otvaranja vrtića, Foto: MPNKS

Ministarska prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić otvorila je danas u pljevaljskom naselju Guke novoizgrađeni vrtić, koji će raditi u sklopu Javne predškolske ustanove Eko bajka.

Niko od medija, osim Radio televizije Pljevlja, nije pozvan da prisustvuje današnjoj svečanosti.

Bratić je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, izrazila zadovoljstvo i čast da u ime Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, nakon višemjesečnih radova, otvori predškolsku ustanovu „Đepeto“.

„Predškolsko obrazovanje predstavlja prvu stepenicu i sistemu obrazovanja, koji je uređen tako da se od najranijeg perioda, od strane profesionalaca prate i adekvatno podstiču svi aspekti ličnosti djeteta, kognitivni, socijalni i emotivni. Prepoznajući nemjerljiv značaj vaspitanja i obrazovanja u ranom uzrastu, nastojimo da predškolski programi budu što kvalitetniji, kako bi našoj djeci postavili zdrave temelje za cjelokupan život i pružili podršku porodicama u ostvarivanju njihove vaspitne funkcije“, izjavila je ministarka i posebno naglasila ozbiljnost Ministarstva kojom se pristupilo organizaciji programa predškolskog vaspitanja, u pravcu da svako dijete, aktivno, a uz stručno usmjeravanje od strane vaspitača, razvija stručna interesovanja i darovitost.

„Povod današnjeg okupljanja je primjer kako se kroz jedinstvenu politiku i zajedničke napore daje doprinos izgradnji bolje budućnosti za naše najmlađe“, zaključila je ministarka Bratić.

Direktorica vrtića Nada Knežević izrazila je zadovoljstvo što je ovaj dio grada dobio dugo očekivani i opremljeni objekat, s obzirom da je ova vaspitna jedinica trebala otpočeti sa radom još 2016. godine.

Naglasila izuzetno dobru i intezivnu saradnju sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta, zahvaljujući kojoj je ovaj kraj dobio objekat najsavremenijih performansi, koji će u potpunosti zadovoljiti potrebe mališana iz naselja Guke, pružiti im brigu, njegu vaspitanje i obrazovanje, i prijeko potrebnu ranu stimulaciju.

Radovi na izgradnji vrtića u pljevaljskom naselju Guke završeni su sredinom ljeta prošle godine godinu nakon početka izgradnje.

Vrtić ima prizemlje i sprat ukupne bruto površine 500 metara kvadratnih, sa izgledom nalik starim seoskim kućama obloženim drvetom i šindrom.

Kuhinja u vrtiću biće centralno mjesto za pripremu hrane za oko 450 mališana.

Opština je za izgradnju vrtića ustupila Ministarstvu prosvjete građevinsko zemljište površine 1.700 metara kvadratnih, a uložila je i sredstva za izmještanje postojeće hidrotehničke infrastrukture u vrijednosti od 20.000 eura.

Izgradnja vrtića koštala je preko million eura.

Bonus video: