Potpisan sporazum između Sindikata uprave i pravosuđa i MFSS

Vrijednost kolektivnog spora više od 700.000 eura, pokrenut zbog neisplaćivanja dodataka na zarade za dežurstva i pripravnost zaposlenih u pravosuđu

2397 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Sindikat uprave i pravosuđa
Foto: Sindikat uprave i pravosuđa

Sindikat uprave i pravosuđa saopštio je danas da je, prvi put u Crnoj Gori, potpisan sporazum pred Agencijom za mirno rješavanje radnih sporova, a povodom postupka za kolektivno rješavanje radnog spora za zaposlene u sudovima i tužilaštvima Crne Gore.

Sporazum su potpisali predstavnici Sindikata koji je zastupao zaposlene i Ministarstva finansija i socijalnog staranja koje je zastupalo Vladu.

Kolektivni spor je, kako su pojasnili, pokrenut zbog neisplaćivanja dodataka na zarade za dežurstva i pripravnost zaposlenih u pravosuđu.

"Kako bi se izbjegli ogromni troškovi koji bi bili izavani velikim brojem tužbi, predstavnici Sindikata su postigli dogovor sa Ministarstvom finasija kao predstavnikom Vlade, prvensteno povodom donošenja privremene Odluke o visini dodataka za pripravnost i dežurstva, a onda naknadno usaglasili i potpisali sporazum za neisplaćivanje navedenih dodataka za period od šest mjeseci", saopštio je predsjednik Sindikata Nenad Rakočević.

Trajno rješenje za isplatu pomenutih dodataka je, dodaje, već usaglašeno kroz aktuelne pregovore izmjena i dopuna Granskog kolektivnog ugovora za oblast uprave i pravosuđa.

Vrijednost kolektivnog spora iznosi više od 700 hiljada eura.

Bonus video: