U Nikšiću otvoren hotel "Jugoslavija"

Hotel raspolaže sa 13 moderno opremljenih soba, restoranskom salom sa oko 70 mjesta, modernim lounge barom, takođe sa 70 mjesta. Pored osnovnih sadržaja, na raspolaganju su dvije konferencijske sale pogodne za sve manje seminare, konferencije i poslovne sastanke
1480 pregleda 22 komentar(a)
Ažurirano: 27.10.2017. 17:00h

Nekadašnji „Sindčel“ u Nikšiću od juče je hotel sa četiri zvjezdice, sa zvučnim imenom „Jugoslavija“. U julu ove godine nikšićka firma “Helada Mont”, čiji je direktor Vojo Milović, kupila je na licitaciji “Sindčel” sa dvorištem, ukupne površine 4.090 kvadrata, po cijeni od 833.135 eura. Uložili su novi vlasnici preko milion eura u renoviranje objekta koji zapošljava 27 radnika, od kojih su njih desetak bivši radnici “Sindčela”.

“Hotel raspolaže sa 13 moderno opremljenih soba, restoranskom salom sa oko 70 mjesta, modernim lounge barom, takođe sa 70 mjesta. Pored osnovnih sadržaja na raspolaganju su dvije konferencijske sale pogodne za sve manje seminare, konferencije i poslovne sastanke”, kazala je Tamara Dragnić, menadžerka kompanije “Helada Mont”.

U Sindčelu je stečaj otvoren u martu, a imovina je bila u vlasništvu države. Firma “Helada Mont” je 2011. godine kupila “Trebjesu” od HTP “Onogošt” za 420.000 eura, a u renoviranje hotela je uložila više od milion eura i isti ponovo otvorila 9. aprila 2012, dan nakon obilježavanja šest godina od smrti njegovog idejnog tvorca, Slobodana Vukajlovića.

“Zašto hotel Jugoslavija? Bila jednom jedna zemlja – Jugoslavija. Nekadašnji ideal I ideja bratstva i jedinstva zaživjeće opet u našem gradu. Nostalgično, a opet simbolično sa pokretačkom snagom i euforičnom idejom odlučismo se za hotel sa zvučnim imenom ‘Jugoslavija”, kazala je Dragnić.

Pozvala je sve one koji ne grade Berlinske i druge zidove da dođu u hotel na čijim se zidovima nalaze motivi i slike proslavljenih velikana iz muzičkog, sportskog i filmskog života Jugoslavije, i na taj način “probude uspomene na pravu malu filmsku naciju, sportsku velesilu, muzičke ideale”.

Predsjednik Opštine Veselin Grbović kazao je da otvaranjem hotela “Jugoslavija” kreće još jedna lijepa priča iz Nikšića i poželio vlasnicima uspjeh u radu. Prema njegovim riječima prošlo je vrijeme kada Nikšić nije imao dovoljno smještajnih kapaciteta i izrazio nadu da će u grad pod Trebjesom dolaziti sve više gostiju.

U novembru kreće i bioskop

U okviru “Sindčela” bila je i pozorišna sala “Scena 213” na kojoj su se održavali kulturno–zabavni programi. Sada će to biti multifunkcionalna scena zahvaljujući kojoj će Nikšićani ponovo dobiti bioskop.

“Scena 213 postaće pravi raj i to ne samo zbog svoje prvobitne namjene – pozorišne, performanske, muzičke pa i konferencijske, već što će, zahvaljujući velikim naporima I ulaganjima i kupovinom najbolje 3D opreme, postati i jedan od savremenijih bioskopa u Crnoj Gori”, kazala je Dragnić i dodala da očekuju da pomenuta oprema stigne za petnaestak dana, nakon čega bi i bioskop počeo sa radom.

Galerija

Bonus video: