Vlada imenovala članove Komisije za žalbe

Imenovali diplomirane pravnike Đorđa Radulovića, Edinu Bulić, Marinu Petrić i Enisu Birno

5683 pregleda 5 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Vlada Crne Gore, Foto: Luka Zeković

Vlada Crne Gore je, na današnjoj sjednici, a na predlog Ministarstva javne uprave, digitalnog drušva i medija (MJUDDM), imenovala diplomirane pravnike Đorđa Radulovića, Edinu Bulić, Marinu Petrić i Enisu Birno za članove/ice Komisije za žalbe.

To je saopšteno iz Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija.

"Postupak provjere kandidata sprovela je Komisija formirana Odlukom direktorice Uprave za kadrove (UZK). Predstavnik Ministarstva javne, uprave, digitalnog društva i medija bio je predsjednik Komsije u postupku pred UZK. Nakon tog postupka i sačinjavanja liste kandidata ministarka Tamara Srzentić je razgovarala sa svim kandidatima i predložila Vladi imenovanje", navodi se u saopštenju.

Iz ministarstva poručuju da su ohrabreni što se na konkurs prijavilo 27 kandidata, pet za predsjednika i 22 kandidata za članove Komisije za žalbe.

"Provjeri kompetencija, znanja i sposobnosti odazvalo se 17 kandidata, a nakon pisanog testa sproveden je strukturirani intervju. Imenovani članovi/članice će stručnošću, iskustvom, kompetencijama i liderstvom činiti sjajan, izbalansiran tim i odmah po stupanju na dužnost počeće da rade i rješavanju što veći broj predmeta", saopštili su iz MJUDDM.

Zaključuju da će zbog toga što kandidati za predsjednika Komisije za žalbe nisu ispunili potrebna očekivanja, ove sedmice ponoviti javni konkurs, i da su ovom prilikom sve zainteresovane ohrabrili da se prijave.

Bonus video: