Vlada na lični zahtjev razriješila Ašanina

Ašanin je od 7. juna prošle godine do 17. januara ove, bio pod suspenzijom, a stvarni razlog njegove suspenzije prema saznanjima Televizije Vijesti bilo je neslaganje sa ministrom Ratkom Mitrovićem u vezi sa načinom funkcionisanja ministarstva i prioritetima u radu.

27720 pregleda 41 reakcija 18 komentar(a)
Aleksandar Ašanin, Foto: Screenshot
Aleksandar Ašanin, Foto: Screenshot

Vlada je danas, na lični zahtjev, razriješila dužnosti Aleksandra Ašanina, državnog sekretara u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Ašanin je od 7. juna prošle godine do 17. januara ove, bio pod suspenzijom, budući da je protiv njega, po odluci ministra Ratka Mitrovića, vođen disciplinski postupak zbog, navodno, više težih povreda radnih obaveza.

Krajem prošle godine, vladina Disciplinska komisija donijela je rješenje da se disciplinski postupak protiv Ašanina obustavi i naložila Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma da stavi van snage Rješenje, na osnovu kog mu je zabranjeno obavljanje posla.

Prema dobro obaviještenim izvorima Televizije Vijesti, stvarni razlog Ašaninove suspenzije bilo je neslaganje sa ministrom Mitrovićem u vezi sa načinom funkcionisanja ministarstva i prioritetima u radu.

U zahtjevu za razrješenje, koji je uputio predsjedniku Vlade, Ašanin je naveo stvarne razloge njegovog udaljenja s posla, kao što su: ministrovo svjesno odlaganje početka izrade novog zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, samovoljno i nezakonito raskidanje ugovora sa rukovodiocima izrade Prostornog plana Crne Gore i Plana generalne regulacije, insistiranje da se Zavod za prostorno planiranje i urbanizam osnuje bez uporišta u Zakonu, opstruisanje i prolongiranje Ašaninove inicijative da se detaljni urbanistički planovi "Budva-centar" i "Bečići" hitno stave van snage, neformalna imenovanja nedovoljno stručnog kadra i učestalo kršenje Etičkog kodeksa državnih službenika i namještenika.

Bonus video: