Besplatna radionica o ishrani i psihološkom zdravlju onkoloških pacijenata

Podsjetili su da u Crnoj Gori svake godine od karcinoma oboli preko 3.000, a umre preko 1.500 osoba, od kojih je u porastu mladi

4725 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Povodom Međunarodog dana borbe protiv raka, u petak od 18 do 20 časova, NVO Veritas CG organizuje psihološko-nutricionističku radionicu u Kući zdravlja (ulica Novaka Miloševa, dvorišna strana) u Podgorici.

"Imajući u vidu važnost psihološke podrške za onkološke pacijente, kao i koliko nedoumica postoji po pitanju odgovarajuće ishrane ovih osoba, pozivamo da radionici prisustvuju pacijenti kao i njihove porodice, prijatelji i drugi zainteresovani", saopšteno je iz te NVO.

Navode da ta saznanja mogu olakšati put borbe onkološkim pacijentima, ali da su i teme koje i te kako mogu doprinijeti prevenciji bolesti koja, nažalost, uzima sve više maha u Crnoj Gori.

Podsjetili su da u Crnoj Gori svake godine oboli preko 3.000, a umre preko 1.500 osoba, od kojih je u porastu mladi.

Upozorili su i na neophodnost skrining programa, koji se pokazao kao najefikasniji u dijagnostici raka.

Na predavanju će govoriti nutricionistkinja, gastronomkinja i dijetetičarka Snežana Fatić, kao i psihološkinje mr Damira Murić i mr Milena Raspopović.

NVO “Veritas CG” godinama unazad organizuje niz besplatnih radionica i različitih događaja kojima skreće pažnju na ovu opaku bolest. Akcenat je na prevenciji, jer se ranim otkrivanjem raka dojke povećavaju šanse za potpunim izlječenjem. Ovu nevladinu organizaciju uglavnom čine žene koje prolaze kroz borbu sa karcinomom, uz svesrdnu podršku psihologa i onkologa koji učestvuju u njihovim programima.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem broja 020 220 994

Bonus video: