Umjetnici i ugostitelji traže ukidanje svih kovid mjera: Žele rad bez ograničenja kako bi prehranili porodice

Oni istuču da su svjesni da se mjere ne poštuju, da postoje neprijavljena okupljanja, ali da neće dozvoliti da jedino oni snose posljedice koje ugrožavaju njihove porodice

8568 pregleda 132 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Udruženje estradnih umjetnika i izvođača Crne Gore pridružilo se zahtjevu Ugostitelja Crne Gore da se ukinu sve mjere i postojeća ograničenja oko poslovanja.

Aktuelnim mjerama umjetnicima je dozvoljeno izvođenje do 23 časa, a za boravak unutar ugostiteljskog objekta neophodno je posjedovanje kovid potvrde. Zabranjen je rad diskoteka, disko klubova/barova i noćnih klubova/barova. Svadbe, rođendani, i druge privatne proslave ne mogu da organizuju ugostiteljski objekti.

Iz Udruženja umjetnika poručili su donosiocima mjera da utiču na egzistenciju porodica ugroženih ugostitelja i muzičara.

"Budući da nam je dozvoljen rad u određenim ugostiteljskim objektima, (vrijeme nastupanja ograničeno), a zabranjen rad u event-centrima, i organizovanje privatnih zabava i veselja; budući da smo kao građani vakcinisani ili posjedujemo potvrde koje su bile obavezne za boravak u zatvorenom prostoru, još jednom izražavamo nezadovoljstvo i zahtijevamo da se ukinu mjere koje nam brane pravo na rad, kako bi svi ugostitelji i zaposleni u ugostiteljstvu uključujući i angažman muzičara konačno nastavili sa radom bez ograničenja", piše u saopštenju.

Oni istuču da su svjesni da se mjere ne poštuju, da postoje neprijavljena okupljanja, ali da neće dozvoliti da jedino oni snose posljedice koje ugrožavaju njihove porodice.

Povezani članci

03. Februar 2022.

U tržne centre bez kovid potvrde

Ugostitelji: Jedino mi morali da se vakcinišemo, nećemo prihvatiti nove mjere

Ugostitelji ističu da su jedino zaposleni u ugostiteljstvu bili primorani da se vakicnišu kako bi mogli da rade, iako vakcina nije bila obavezna ni za zaposlene u zdravstvu, prosvjeti, ali ni za premijera i članove Vlade, poslanike.

"Ponašanje donosilaca odluka nam daje za pravo da preispitamo granice našeg strpljenja. Svjedoci smo da predstavnici Vlade i parlamenta u gradovima širom zemlje orgaznizuju proteste, čime se krše mjere zabrane masovnih okupljanja. Ne treba posebno isticati koliko su ovakva okupljanja opasna po javno zdravlje. Možda bi i ugostitelji trebalo da izađu na ulice i započnu štrajk protiv diskriminacije kojoj smo izloženi skoro dvije godine dok predstavnici Vlade krše sopstvene mjere", navodi se u saopštenju ugostitelja.

Poručili su da neće prihvatiti nove mjere, jer ne žele da ispaštaju.

"Zahtijevamo da se bez odlaganja, ukinu sve mjere i ogranicenja oko poslovanja u ugostiteljstvu kako bismo mogli realizovati program “Evropa sad”, a to ćemo moći samo ukoliko budemo oslobodjeni svih prepreka u poslovanju, odnosno ukidanjem mjera protiv koronavirusa. Utiska smo da su ljudi postali svjesniji posljedica koronavirusa tako da se stvorila i navika lične brige i zaštite, i da je samim tim nivo odgovornosti u društvu porastao u prosloj godini tako da mjere više nisu potrebne u ugostiteljstvu".

Bonus video: