Filip na liječenju u Turskoj

Hvala svim dobrim ljudima koji su pomogli da Filip dobije svoju šansu", kazala je direktorica NVO "Izvor života" Konstantina Vojinović, koja je pokrenula humanitarnu akciju

11940 pregleda 18 komentar(a)
Filip i Valentina Drobnjak, Foto: Privatna arhiva
Filip i Valentina Drobnjak, Foto: Privatna arhiva

Šesnestomjesečni Filip Drobnjak je sa majkom Valentinom Drobnjak jutros je pošao na liječenje u Tursku.

"Naš maleni Filip je krenuo u svoju misiju izliječenja. Vjerujemo i nadamo se najboljim rezultatima. Hvala svim dobrim ljudima koji su pomogli da Filip dobije svoju šansu", kazala je direktorica NVO "Izvor života" Konstantina Vojinović, koja je pokrenula humanitarnu akciju tokom koje je sakupljeno 22.000 eura za liječenje.

Za liječenje je bilo potrebno 20.000, a za smještaj i boravak porodice 2.000 eura.

Nakon što je poslije šest dana sakupljeno 13.000, preostali iznos od 7.000 eura uplatila je kompanija "Voli", u kojoj je nekada Valentina bila zaposlena.

Kako je objasnila Valentina njenom sinu su ljekari iz Turske klinike, zbog uzrasta u kojem se nalazi, preporučili što hitnije liječenje.

"U pitanju je psihomotorna ometenost u razvoju izazvana sakupljanjem vode oko mozga, neophodno je što hitnije liječenje", kazala je Valentina.

Objasnila je da su promjene u razvoju primijećene u uzrastu od dva mjeseca, kada su ljekari ustanovili da ne može samostalno da drži glavu uspravno.

"Kasnije smo išli na veliki broj pretraga, nakon čega su ustanovljeni problemi motorikom – hiperekstenzija kičme", rekla je Valentina Drobnjak.

Bonus video: