Fejzić: Pomirenje treba da obuhvati sve elemente crnogorskog društva, trudićemo se da razumijemo druge

U svom govoru, Fejzić je naveo da je upravljanje Islamskom zajednicom u Crnoj Gori koliko velika čast, toliko i veliki amanet pred bogom, članovima zajednice i društva u cjelini

20431 pregleda 97 reakcija 13 komentar(a)
Fejzić, Foto: Savo Prelević
Fejzić, Foto: Savo Prelević

Polaganjem zakletve i preuzimanjem menšure, reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić i formalno je stupio na dužnost.

On je poručio da pomirenje treba da obuhvati sve elemente crnogorskog društva.

Ceremoniji su prisustvovale brojne delegacije islamskih zajednica iz regiona, kao i turski reis, prenosi Portal RTCG.

U svom govoru, Fejzić je naveo da je upravljanje Islamskom zajednicom u Crnoj Gori koliko velika čast, toliko i veliki amanet pred bogom, članovima zajednice i društva u cjelini.

On je kazao da će uvijek biti zahvalan onima koji pohvale njegove postupke, a još više onima koji mu ukažu na greške.

Fejzić je istakao da je obaveza Islamske zajednice u Crnoj Gori da doprinosi međusobnom uvažavanju i razumijevanju, multietničkom društvu kao što je crnogorsko.

"Trudićemo se da razumijemo druge i drugačije kako bi drugi razumjeli nas”, naveo je Fejzić.

On je poručio da je jedinstvo ključni oslonac opstanka i napretka u našim različitostima, a ujedno i valjan zalog za budućnost naše djece.

“Kada govorimo o pomirenju u crnogorskom društvu, prema našem viđenju to pomirenje treba da obuhvati sve elemente našeg društva na način da se svaki član osjeća ne samo sigurnim, već i počašćenim što pripada ovom društvu. Islamska zajednica je tu gdje je bila, na dobro sa svakim, u loše ni sa kim", kazao je Fejzić.

Fejzić je u novembru prošle godine ponovo izabran za reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori, na Izbornoj skupštini Posebnog izbornog tijela za izbor reisa održanoj u Podgorici, a podržalo ga je 45 od 47 članova izbornog tijela.

Fejzić funkciju reisa obavlja od 2003. godine.

Završio je islamski fakultet Univerziteta Dokuz Eylul u Izmiru.

Govori i turski jezik. Oženjen je i otac troje djece.

Bonus video: