"Pozvaćemo nadležne da ukinu mjere za ugostiteljstvo i povezane djelatnosti, u suprotnom ih nećemo poštovati"

"Kako medijski pritisak nije urodio plodom, došlo je vrijeme da se borba konkretizuje"

6560 pregleda 8 komentar(a)
Zgrada na Rimskom trgu u kojoj se nalazi Ministarstvo zdravlja, Foto: Printscreen YouTube
Zgrada na Rimskom trgu u kojoj se nalazi Ministarstvo zdravlja, Foto: Printscreen YouTube

Nevladine organizacije (NVO) Udruženje ugostitelja Podgorice, Udruženje ugostitelja Crne Gore, Udruženje estradnih umjetnika i izvođača Crne Gore i Udruženje event centara najavilu su za sjutra u 11.55 protest ispred Ministarstva zdravlja Crne Gore, na Rimskom trgu u Podgorici.

Oni su naveli da će na protestu izraziti nezadovoljstvo i pozvati nadležne da do srijede 9. februara ukinu sve mjere koje se odnose na ugostiteljstvo i povezane djelatnosti.

Poručili su da će u suprotnom donijeti odluku da ne poštuju mjere Ministarstva zdravlja Crne Gore kao i odluku o radikalizaciji protesta.

Oni su se obratili "povodom važećih mjera Ministarstva zdravlja Crne Gore i trenutne ekonomsko-političke situacije, kao i dešavanja koja je prate".

"Predstavnici i članovi ovog udruženja, smatraju da je ugnjetavanje diskriminisanje svih djelatnosti povezanih sa ugostiteljstvom prevršilo svaku mjeru i da je došlo krajnje vrijeme da se sve mjere koje pogađaju istu momentalno ukinu. Ugostitelji su u dosadašnjem periodu pokušavali putem sredstava javnog informisanja da utiču na izvršnu vlast da nađu prostora i razumijevanja za nosioce crnogorske ekonomije koji se bukvalno bore za egzistenciju, ali za to nije bilo sluha", ističe se u zajedničkom saopštenju četiri NVO koje je dostavilo Udruženje estradnih umjetnika i izvođača Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da "ugostitelji, muzičari, vlasnici event centara smatraju da i oni imaju pravo da se bore za svoju koru hljeba, hljeba sa sedam kora".

"Kako medijski pritisak nije urodio plodom, došlo je vrijeme da se borba konkretizuje. S obzirom na navedeno, potpisnici ovog obavještenja najavljuju protest ispred Ministarstva zdravlja Crne Gore, na Rimskom trgu u Podgorici, za dan 07.02.2022. godine u 11.55h na kojem će izraziti svoje nezadovoljstvo i pozvati nadležne da do srijede, 09.02.2022. godine ukinu sve mjere koje se odnose na ugostiteljstvo i povezane djelatnosti. U suprotnom, potpisnici ovog obavještenja donijeće odluku da ne poštuju mjere Ministarstva zdravlja Crne Gore kao i odluku o radikalizaciji protesta o čemu će blagovremeno obavijestiti javnost", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: