Za žensko preduzetništvo u Nikšiću 40 hiljada eura

Društvo/preduzetnica može konkurisati sa najviše dva biznis plana, a može biti podržana samo za jedan

3112 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Preduzetnice i privredna društva u kojima su žene nosioci biznisa – osnivačica ili jedan od osnivača i izvršna direktorica društva sa prebivalištem, odnosno sjedištem na teritoriji opštine Nikšić, mogu da se prijave na konkurs za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu koji je raspisala Opština Nikšić. Konkurs je otvoren 45 dana, a za tu svrhu je opredijeljeno 40 hiljada eura.

„Sredstva predviđena Odlukom o budžetu opštine Nikšić za 2022. godinu raspodjeljuju se za bisnis planove kojima se naročito podstiče razvoj domaće radinosti, razvoj turizma i zanatstva i razvoj prerade poljoprivrednih proizvoda", navodi se u konkursu.

Društvo/preduzetnica može konkurisati sa najviše dva biznis plana, a može biti podržana samo za jedan, dok najveći dozvoljeni iznos sredstava koji može biti dodijeljen po jednom biznis planu ne može iznositi više od 20 odsto od ukupnog iznosa predviđenog odlukom za podršku ženskom preduzetništvu.

Prijava na konkurs se podnosi Komisiji na propisanom Obrascu u zapečaćenoj koverti, sa naznakom: ″Prijava na Konkurs za raspodjelu sredstava opredijeljenih za podršku ženskom preduzetništvu– ne otvaraj″ i predaje se na pisarnici (arhivi) Opštine Nikšić, zaključno sa 24. martom 2022. godine. Modeli i obrasci za prijavu na konkurs mogu se preuzeti sa sajta Opštine Nikšić.

Bonus video: