Radev: Bugarska će pružiti podršku Crnoj Gori na putu evropskih integracija

"Razgovarano je i o ostvarivanju sinergije na drugim poljima nadležnosti, a posebno je akcentovana saradnja u oblasti civilne zaštite i upravljanja vanrednim situacijama. Ministar Nuhodžić je iskazao zahvalnost Vladi Bugarske za podršku koju je pružila tokom požara koji su zahvatili Crnu Goru tokom ljetnjeg perioda", saopšteno iz MUP-a
0 komentar(a)
Valentin Radev, Mevludin Nuhodžić, Foto: Mup.gov.me
Valentin Radev, Mevludin Nuhodžić, Foto: Mup.gov.me
Ažurirano: 26.10.2017. 12:02h

Bugarska prepoznaje napore Vlade Crne Gore da ostvari rezultate u oblasti vladavine prava i, u tom smislu, nastavlja da pruža stratešku podršku na putu evropskih integracija, posebno tokom predstojećeg predsjedavanja EU, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Republike Bugarske Valentin Radev na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludinom Nuhodžićem.

Kako je saopšteno iz Mininstarstva unutrašnjih poslova, sagovornici su se razgovarali o temama od značaja za bezbjednost i sigurnost u regionalnom kontekstu, dok su na bilateralnoj ravni razgovarali o unaprjeđenju saradnje policijskih struktura u borbi protiv nezakonitih migracija, organizovanog kriminala i terorizma.

"Takođe, razgovarano je i o ostvarivanju sinergije na drugim poljima nadležnosti, a posebno je akcentovana saradnja u oblasti civilne zaštite i upravljanja vanrednim situacijama. Ministar Nuhodžić je iskazao zahvalnost Vladi Bugarske za podršku koju je pružila tokom požara koji su zahvatili Crnu Goru tokom ljetnjeg perioda", navodi se u saopštenju MUP-a.

Nuhodžić je, kako se dodaje, informisao kolegu iz Bugarske, i o aktivnostima koje Crna Gora sprovodi na planu implementacije obaveza iz pregovaračkog procesa sa Evropskom unijom, sa osvrtom na ispunjavanje akcionih planova za poglavlja 23 i 24.

"Ministar Radev je istakao čvrstu podršku evropskoj perspektivi Crne Gore i naglasio spremnost Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Bugarske da i u narednom periodu nastavi podržavati reformske procese u Crnoj Gori. Istom prilikom, prenio je da će prioritet bugarskog predsjedništva biti ubrzanje integracija Zapadnog Balkana u EU. Konstatovao je da su bilateralni odnosi dobar primjer saradnje i da postoji prostor za njihovo dalje unaprjeđenje u pravcu suprotstavljanja globalnim bezbjednosnim izazovima i prijetnjama", navodi se u saopštenju.

Bonus video: