U subotu u Podgorici akcija "Za zdrava pluća našeg grada"

"Riječ je o najvećim i najznačajnijim zelenim površinama u gradu i omiljenim mjestima za odmor i rekreaciju", saopštio je Sekretarijat za planiranje prostora i održivi razvoj

3435 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Sekretarijat za planiranje prostora i održivi razvoj
Foto: Sekretarijat za planiranje prostora i održivi razvoj

Sekretarijat za planiranje prostora i održivi razvoj i gradsko preduzeće Zelenilo, u saradnji sa lokalnom zajednicom, organizuju akciju "Za zdrava pluća našeg grada"

"Svjesni potrebe za očuvanjem i kontinuiranim bogaćenjem biljnog fonda, te humanizacije prostora u kojem živimo, pokrećemo još jednu akciju pošumljavanja brda u okolini Podgorice. Riječ je o najvećim i najznačajnijim zelenim površinama u gradu i omiljenim mjestima za odmor i rekreaciju", saopštio je sekretarijat.

Tokom februara, kako su istakli, planirane su akcije na Malom brdu, Dajbabskoj gori i Gorici (Lješkopolje).

"Pored doprinosa obogaćivanju biljnog fonda, posebnu vrijednost akcije predstavlja zajedničko djelovanje lokalne zajednice i Glavnog grada, a usmjereno je na unapređenje kvaliteta životnog ambijenta sadašnje, ali i budućih generacija. Akciju ćemo započeti 12. februara, pošumljavanjem odabrane lokacije na Malom brdu, udruženim snagama predstavnika Glavnog grada i mještana naselja Rogami, Vranićke njive i Vranići", navode u saopštenju.

Bonus video: