Glavni grad: Spremni smo da pomognemo prevoznicima u cilju zadržavanja postojeće cijene javnog prevoza

Prevoznici su, kao jedan od osnovnih problema za njihovo nesmetano funkcionisanje, istakli nedavna poskupljenja goriva, koja su uzrokovala i značajno povećanje ukupnih troškova njihovog poslovanja

3257 pregleda 28 reakcija 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Glavni grad spreman je da pomogne prevoznicima da prevaziđu poteškoće, u cilju zadržavanja postojeće cijene usluga javnog prevoza, saopšteno je na sastanku predstavnika Glavnog grada i firmi koje obavljaju linijski prevoz putnika.

Predstavnici Glavnog grada danas su se sastali sa predstavnicima firmi koje obavljaju linijski prevoz putnika na teritoriji Podgorice - BLT Podgorica, Jankom Bulatovićem, i Gradski saobraćaj PG, Harisom Alivodićem.

Na sastanku su, kako je saopšteno iz PG Biroa, razmatrana brojna pitanja koja za cilj imaju unapređenje obavljanja linijskog prevoza putnika, te definisanje pravca buduće saradnje.

Prevoznici su, kao jedan od osnovnih problema za njihovo nesmetano funkcionisanje, istakli nedavna poskupljenja goriva, koja su uzrokovala i značajno povećanje ukupnih troškova njihovog poslovanja.

Sekretarka Sekretarijata za saobraćaj, Lazarela Kalezić, kazala je da je Glavni grad spreman da, kao i mnogo puta do sada, pruži podršku, te da će nastojati da u narednom periodu, u skladu sa mogućnostima, pomogne prevoznicima da prevaziđu navedene poteškoće, a u cilju zadržavanja postojeće cijene usluga javnog prevoza.

“Glavni grad će i u narednom periodu nastaviti da radi isključivo za dobrobit građana, te da, između ostalog, sistematski i planski unapređuje stanje javnog prevoza, a poseban akcenat biće stavljen na reorganizaciju postojećih autobuskih linija kako bi se povećao kvalitet usluga i racionalizovalo poslovanje prevoznika”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je, na obostrano zadovoljstvo, dogovoren nastavak saradnje i intenziviranje komunikacije između Glavnog grada i prevoznika.

Bonus video: