Sekulović zaradio oko 23.000 eura

Ministar unutrašnjih poslova prijavio Agenciji prošlogodišnje prihode i imovinu

18335 pregleda 37 reakcija 36 komentar(a)
Foto: Luka Zekovic
Foto: Luka Zekovic

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović prošle godine prihodovao je oko 23.000 eura. To se vidi iz redovnog godišnjeg izvještaja o prihodima i imovini koji je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije.

On je prijavio da je njegova ministarska plata uglavnom iznosila 1.445 eura. Kao član Sudskog savjeta četiri mjeseca prošle godine dobijao je po 626 eura, pola godine po 313 eura kao zamjenik predsjednika Vladinog Savjeta za kontrolu biračkog spiska, a dva mjeseca po 469 eura kao predsjednik Komisije za polaganje pravosudnog ispita.

Sekulović je takođe predsjednik Vladine Komisije za kadrovska i administrativna pitanja i potpredsjednik Savjeta za vladavinu prava, ali za te angažmane nije plaćen.

U imovinskom kartonu, Sekulović je prijavio da je njegova supruga Milica Marđokić Sekulović zarađivala 450 eura mjesečno iz Udruženja mladih sa hendikepom. Ona je na kraju prošle godine raspolagala sa malo više od 12.000 eura gotovine, a ministar sa 2.000 eura. Ministar nije dao saglasnost za uvid u bankarske račune.

Bonus video: