ASK: Injac prekršila Zakon, nije prijavila tačno imovinu

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da prijavi tačne i potpune podatke, u suprotnom će mu biti izrečena novčana kazna od 500 do 2.000 eura

12222 pregleda 49 reakcija 13 komentar(a)
Injac, Foto: Luka Zeković
Injac, Foto: Luka Zeković

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila je da je ministarka odbrane Olivera Injac prekršila Zakon o sprečavanju korupcije, jer nije prijavila tačno svoju imovinu.

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da prijavi tačne i potpune podatke, u suprotnom će mu biti izrečena novčana kazna od 500 do 2.000 eura.

U odluci ASK se navodi da ministarka u imovinskom kartonu u roku od 30 dana od dana stupanja na dužnost nije prijavila tačne i potpune podatke "na način što je prijavila suvlasništvo u obimu prava 1/3 za kuću od 65 metara kvadratnih, dok je vlasnica predmetne nepokretnosti u obimu prava 1/1" i da je prijavila 2.116 akcija manje u "13. Jul Plantaže".

Injac je kazala da je navela tačnu površinu objekta koji posjeduje u Podgorici, kao i brojeve katastarskih opština, osnove po kojima ih je stekla i sve druge tražene podatke.

Bonus video: