Šesnaestomjesečni Filip nema cerebralnu paralizu ni ometenost u razvoju, za nastavak liječenja fali još 15.000 eura

Kako je saopštila Filipova majka, Valentina Drobnjak, u Istanbulu je utvrđeno oboljenje kičmenih nerava (nervus spinalis morbus)

133733 pregleda 616 reakcija 42 komentar(a)
Valentina i Filip Drobnjak pred put u Tursku, Foto: Privatna arhiva
Valentina i Filip Drobnjak pred put u Tursku, Foto: Privatna arhiva

Šesnaestomjesečni Filip nema cerebralnu paralizu ni ometenost u razvoju, za nastavak liječenja fali još 15.000 euraFilip Drobnjak, koji se nalazi na liječenju u Turskoj, na sreću nema cerebralnu paralizu, kao ni ometenost u razvoju, kako je to utvrđeno u Crnoj Gori.

To je saopšteno u bolnici u Istanbulu, u kojoj se sprovodi njegovo liječenje, nakon što je sakupljeno 22.000 eura.

Međutim, za liječenje koje je počelo, a koje će biti nastavljeno u narednih pola godine fali još 15. 000 eura.

Kako je saopštila njegova majka, Valentina Drobnjak, u Istanbulu je utvrđeno oboljenje kičmenih nerava (nervus spinalis morbus), a liječenje je započelo proteklih dana laserskim zahvatom na vratnom i kičmenom dijelu uz potrebnu terapiju.

"Sve analize koje su odrađene pokazale su da nema indikacija oboljenja cerebralne paralize i ometenosti u razvoju. Uz laserski zahvat određena je vitaminska i fizikalna terapija, koja će biti svakodnevna i u Crnoj Gori u narednih šest mjeseci", saopštila je njegova majka Valentina.

Ona je kazala da su prognoze ljekara dobre i da oni vjeruju da će Filip moći da sjedi i da stane na svoje noge, ali da je potrebno da svakih 21 dan boravi u Instanbulu, u narednih šest mjeseci.

"Doktori u Turskoj garantuju, sa 80 odsto sigurnosti, da će Filip uspješno hodati a već narednih dana očekuju da pokaže prvi napredak da može samostalno da sjedi i da se postepeno to stanje popravlja”, kazala je Valentina, koja je inače samohrana majka.

Valentina ističe da je neizmjerno zahvalna svim ljudima velikog srca koji su pomogli da se sakupi novac za Filipovo liječenje i koji su omogućili da njeno dijete stane na svoje noge.

"Teško je riječima opisati koliko sam zahvalna svima koji su pomogli. Nema vam se svima vrati dobrom", kazala je Valentina, koja je nezaposlena.

Ona je posebno zahvalna NVO "Izvor života" i Kostantini Vojinović, kompaniji MHT na čelu sa Farukom i Fatmom Deniz Javorovac, kompaniji "Voli".. .

Filipu za liječenje nedostaje još 15.000 eura sa svim troškovima.

Svi koji žele mogu to da učine uplatom na ime Valentina Drobnjak, kod Prve banke Crna Gora, na broj žiro računa: 535-0400201145668-15, ili na devizni račun kod iste banke: ME25535213050000284937.

Bonus video: