Zavod: Podgorica prednjači po davalaštvu krvi, najmanje prikupljenih jedinica u Kotoru

"Svi ovi rezultati su signal da u narednom periodu moramo mnogo više pažnje da posvetimo građanima koji žive na jugu naše države", rekla je direktorica Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore, Tamara Šćepanović

5781 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Godinama unazad, u Crnoj Gori po davalaštvu prednjači Podgorica, saopšteno je danas iz Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore.

"Tokom 2021. godine Podgorica je ostvarila nivo davalaštva od 4,3 odsto, slijedi Nikšić sa 3,7 odsto, zatim Pljevlja sa 3,2 odsto i Bijelo Polje sa 3,1 odsto", piše u saopštenju Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore navodeći da su to njihovi zvanični podaci.

U saopštenju se dodaje da je najmanji broj prikupljenih jedinica krvi u odnosu na broj stanovnika imala opština Kotor sa nivoom davalaštva od 1,8 odsto, zatim Cetinje sa dva odsto i opština Bar sa 2,4 odsto.

"Svi ovi rezultati su signal da u narednom periodu moramo mnogo više pažnje da posvetimo građanima koji žive na jugu naše države. Planiramo da različitim motivacionim aktivnostima kao i edukacijom o značaju dobrovoljnog davalaštva krvi podignemo svijest građana o tome koliko je važno da imamo dovoljne i stabilne zalihe krvi", najavila je direktorica Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore, Tamara Šćepanović.

Bonus video: