Državi 60, Bećiroviću 40 odsto od ski-karata

Cijena ski-pasa na Ski-centru Kolašin 1600 ostaće ista, a objedinjena za oba skijališta koštaće 25 eura

20067 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Žičara završena prije dva mjeseca, Foto: Slavko Radulović
Žičara završena prije dva mjeseca, Foto: Slavko Radulović

Žičara K7, koja treba da poveže infrastrukturu državnog Ski-centra Kolašin 1600 i privatnog Kolašin 1450, počeće da radi od utorka.

Svečano puštanje u rad žičare planirano je za ponedjeljak, a kako je “Vijestima” kazao direktor Skijališta Crne Gore Đuro Milošević, K7 “prati” desetak kilometara skijaških staza.

Ranije je saopšteno da će objedinjavanjem ponude na Bjelasici biti više od 40 kilometara staza.

Prema Miloševićevim riječima, cijena ski-pasa na Ski-centru Kolašin 1600 ostaće ista i iznosiće 15 eura, a ljubitelji skijanja i bordanja od utorka će moći da koriste i novu infrastrukturu.

Poret toga, u ponudi je i jedinstvena ski-karta za državno i privatno skijalište po cijeni od 25 eura za dan. Jedinstvena ski-karta omogućiće korišćenje žičara i staza na oba skijališta - državnom i privatnom.

foto: Slavko Radulović

Kako je Milošević kazao “Vijestima”, dogovorena je i podjela prihoda od jednistvenih ski-karata između dva skijališta. Precizirao je da državnom skijalištu pripada 60 odsto, a skijalištu Zorana Bećirovića 40 odsto prihoda.

”Vijestima” je ranije nezvanično saopšteno da će se kolač dijeliti u omjeru 60:40 odsto...

Uključujući novu žičaru, čija je izgradnja koštala blizu devet miliona eura, i prateće ski-staze, država je do sada u Ski-centar Kolašin 1600 uložila oko 30 miliona eura.

Nova šestosjedna žičara duga je 1,5 kilometara, kapaciteta 2.500 skijaša na sat.

Žilčara je završena prije oko dva mjeseca, a radove je izvodilo austrijsko preduzeće “Dopler Majer”.

Ranije je nezvanično najavljivano da se povezivanje dva skijališta očekuje polovinom januara, nakon završetka testiranja...

Sezona na Ski-centru Kolašin 1600 počela je 18. decembra prošle godine uz, kako je saopšteno, rekordnu posjećenost, pogotovo početkom januara.

Državno skijalište otvoreno je u februaru 2019. godine, a predviđeno je ulaganje i u sistem za vještačko osnježavanje staza.

Bonus video: