Mladunče lava u dobrom stanju, Agencija uputila kompanijama apel za pomoć

Životinju su pregledali holandski i njemački stručnjaci iz organizacije Four Paws

26635 pregleda 174 reakcija 47 komentar(a)
Foto: screenshot
Foto: screenshot

Mladunče lava, koje je nakon višednevne potrage pronađeno u okolini Budve, dobrog je zdravstvenog stanja, a za dalji boravak u Crnoj Gori do njegove konačne deportacije traži se rješenje koje neće biti finansijski teret za građane.

Iz Agencije za zaštitu životne sredine pozvali su sve društveno odgovorne kompanije da pomognu pri ishrani i smještaju lava u vidu donacija u hrani, građevinskom materijalu za ostvarivanje adekvatnog ambijenta... kako bi se lav u potpunosti oporavio i njegov život u Crnoj Gori "bio prihvatljiv do pronalska staništa koje je za lavove i predviđeno".

U azilu za mačke i pse, gdje je mladunče lava privremeno smješteno, nakon pregleda holandskih i njemačkih stručnjaka iz organizacije Four Paws, ustanovljeno je da se radi o mužjaku starosti oko pet mjeseci koje trenutno ima 29 kilograma i dobrog je zdravstvenog stanja, kazali su iz Agencije "Vijestima".

"Velika zahvalnost Centru za zaštitu i proučavanje ptica uz čiju pomoć smo stupili u kontakt sa stručnjacima veterinarima iz ove organizacije koji su svoje znanje Crnoj Gori ustupili potpuno besplatno, te potrebnu opremu, medikamente i vakcine imamo na raspolaganju bez troškova istih", naveli su iz Agencije.

Bonus video: