Dani Vojvodine u Podgorici: Vojvođanske đakonije i muzičari na trgu

Manifestacija će početi u petak otvaranjem Vojvođanskog sokaka na Trgu nezavinsoti, skupa štandova na kojima će se prezentovati turistička ponuda Vojvodine
211 pregleda 0 komentar(a)
Garavi sokak, Foto: TO Podgorica
Garavi sokak, Foto: TO Podgorica
Ažurirano: 25.10.2017. 18:43h

Glavni grad i Pokrajinska vlada Vojvodine će 27. i 28. oktobra organizovati manifestaciju „Dani Vojvodine u Podgorici“, tokom koje će sugrađani moći da se upoznaju sa tamošnjim turizmom i kulturom.

Manifestacija će početi u petak otvaranjem Vojvođanskog sokaka na Trgu nezavinsoti, skupa štandova na kojima će se prezentovati turistička ponuda Vojvodine.

“Vojvođanski sokak pružiće građanima Podgorice i turistima priliku da se upoznaju sa vojvođanskim etno motivima, budući da je zamišljen kao uređeno etno vojvođansko dvorište u kome će biti izložena domaća hrana - pite, štrudle, kulen, proizvodi od mangulice, ali i demonstracija pripreme tipičnih vojvođanskih jela - perklet, čvarci, riblja, čorba, kolač na štapu”, saopšteno je iz PG biroa.

Posjetioci će moći da kupe tipične vojvođanske suvenire, dok uživaju u veoma bogatom pratećem programu u kojem će učestvovati glumci promoteri, KUD “Svetozar Marković” iz Novog Sada i tamburaški orkestar „Romansa“.

Sokak će otvoriti predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, a otvaranju će prisustovati gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović.

U okviru manifestacije će u Modernoj galeriji biti organizovana i izložba slika akademskog slikara Radovana Jokića, zatim pozorišna predstava „Ženidba na čardaku“, koju će u subotu u KIC-u „Budo Tomović“od 19 do 20 i 30 sati izvesti Novosadski teatar, kao i koncert poznate grupe Garavi sokak u subotu od 21 sat i ženskog tamburaškog orkestra La Banda na Trgu nezavisnosti.

Bonus video: