Jokić prisustvovala Drugom regionalnom forumu Zelenih u Beogradu

"Vjerujemo da je prisustvo Evropskih zelenih na Balkanu jako značajno kako bi se unaprijedilo stanje u oblasti ljudskih prava a naročito zaštite životne sredine i zato vjerujemo da je potrebno da se ovaj zeleni talas širi”, saopštila je članica predsjedništva Građanskog pokreta URA Ljiljana Jokić
1863 pregleda 1 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA
Članica predsjedništva Građanskog pokreta (GP) URA Ljiljana Jokić prisustvovala je Drugom regionalnom forumu Zelene balkanske mreže u organizaciji Evropske partije zelenih, koji se održao u Beogradu.
Domaćin tog foruma bio je Pokret Ne davimo Beograd, a ta mreža okuplja Zelene aktere sa Balkana i šire radi formiranja zajedničkih strategija i konsolidacije odnosa između država. Na konferenciji je bio prisutan i kopresedavajući Zelenih Evrope Tomas Vajs.
"Vjerujemo da je prisustvo Evropskih zelenih na Balkanu jako značajno kako bi se unaprijedilo stanje u oblasti ljudskih prava a naročito zaštite životne sredine i zato vjerujemo da je potrebno da se ovaj zeleni talas širi”, saopštila je Jokić.
U saopštenju GP URA navode da je cilj konferencije umrežavanje svih zelenih stranaka, pokreta i organizacija u politici Zapadnog Balkana uz podršku Evropskih zelenih.
"Tokom dva dana diskutovalo se o tome kako Zeleni mogu biti akteri promjena, o strategiji čistog vazduha, o značaju i ulozi lokalnih odbornika, o akcionom planu za Balkan, kao i o tome koji su to evropski ciljevi za Zelene u regionu", navodi se u saopštenju.

Bonus video: