Zbog pušenja u zatvorenom prostoru 61 prekršajni nalog, zakon se ne poštuje ni u javnim ustanovama

Donijeta dva rješenja o zabrani rada ugostiteljskih objekata i dva rješenja o zabrani rada ugostiteljskih objekata pečaćenjem

3787 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Turistička i zdravstveno-sanitarna inspekcija izdale su 61 prekršajni nalog zbog pušenja u zatvorenom u iznosu od 14.200 eura.

Kako je saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove od 9. do 12. februara turistička i zdravstveno-sanitarna inspekcija obavile su intezivne kontrole važećeg Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda proizvoda u svim opštinama širom Crne Gore.

"Shodno tome, inspektori turističke inspekcije u prethodna četiri dana kontolisali su ukupno 177 objekata, u 33 objekta konstatovane su nepravilnosti, usljed čega je izdato 45 prekršajnih naloga u iznosu od 12.500 eura. U ovom periodu nadležnom sudu podnijeta su tri zahtjeva od strane turističke inspekcije za pokretanje prekršajnog postupka, pri čemu su takođe donijeta dva rješenja o zabrani rada ugostiteljskih objekata i dva rješenja o zabrani rada ugostiteljskih objekata pečaćenjem. U istoj akciji zdravstveno-sanitarna inspekcija je obišla ukupno 141 objekat (organi lokalne samouprave, privredna društva čiji je osnivač opština ili država, javne obrazovne ustanove, sudovi, Domovi zdravlja, privatne zdravstvene ustanove, Tužilaštvo) pri čemu su inspektori izdali ukupno 16 prekršajnih naloga u iznosu od 1.700 eura", navodi se u saopštenju Uprave za inspekcijske poslove.

Poručuju da ovim akcijama žele da stave do znanja svim privrednim subjektima da poštovanje Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda nema alternativu.

"Napominjemo da će Uprava i u narednom periodu nastaviti sa ovim kontrolama u svim opštinama Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Bonus video: