Nova svjetlosna signalizacija na ulicama Podgorice za veću bezbjednost pješaka

"U narednom periodu nastaviće se sa ugradnjom ove moderne signalizacije, prvenstveno u blizini srednjih i osnovnih škola, kako bi se o dodatno obezbijedila bezbjednost učenika"

6209 pregleda 7 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Gradsko preduzeće "Putevi" završilo je ugradnju nove moderne svjetlosne signalizacije, odnosno znaka "pješački prelaz" sa svjetlosnim natpisom "oprez", na pet lokacija u gradu, u blizini srednjih i osnovnih škola, saopštili su iz PG biroa.

Kako su istaklu iz Glavnog grada u cilju unapređenja bezbjednosti saobraćaja svih učesnika, a naročito učenika, nova svjetlosna signalizacija je postavljena u ulici 27. marta, u neposrednoj blizini OŠ 'Vuk Karadžić', ulici Vasa Raičkovića, u neposrednoj blizini SSŠ 'Vaso Aligrudić', ulici Cara Lazara, u neposrednoj blizini OŠ 'Pavle Rovinski', ulici Ivana Vujoševića, u neposrednoj blizini OŠ 'Maksim Gorki' i u ulici Vojvode Ilije Plamenca, u neposrednoj blizini dječijeg igrališta.

Svjetlosna signalizacija
foto: PG Biro

"Nova svjetlosna signalizacija ima za cilj da upozori vozače, posebno u večernjim časovima, da je na tom mjestu označen pješački prelaz. U narednom periodu, gradsko preduzeće 'Putevi' nastaviće sa ugradnjom ove moderne signalizacije, prvenstveno u blizini srednjih i osnovnih škola, kako bi se o dodatno obezbijedila bezbjednost učenika", stoji u saopštenju. Iz Glavnog grada su podsjetili da je u prethodnom periodu izvršena i ugradnja katadioptera (tzv. "mačije oči") na asfaltnim platformama, što je u značajnoj mjeri uticalo na povećanje bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. U narednom periodu planiran je nastavak ugradnje na asfaltnim platformama u blizini škola i vrtića, kao i na saobraćajnicama koje su sanirane u proteklom periodu.

Bonus video: