Sova Velika ušara nova žrtva krivolova

"Mečka iz Berana, velike ušare, bjeloglavi supovi, jelen sa Biogradske gore i mnogi drugi slučajevi krivolova su bolan podsjetnik da institucije ne rade svoj posao, te da su nam neophodne značajne promjene na ovom polju", smatraju iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica

9424 pregleda 26 reakcija 22 komentar(a)
Foto: Centar za zaštitu i proučavanje ptica
Foto: Centar za zaštitu i proučavanje ptica

Sova Velika ušara (Bubo bubo) nova je žrtva krivolova.

Iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) su kazali da su se odazvali prijavi građanina koji je pronašao mrtvu sovu u svom dvorištu i "imali šta i da vidimo nakon snimanja"

Sova je u sebi imala nekoliko balina, a iz Centra su istakli da je to drugi slučaj krivolova ove vrste u poslednjih godinu dana.

I dalje, dodaju oni, nema bilo kakve reakcije ni odgovora od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, čak i pored predaje peticije sa 7.033 potpisa, brojnih inicijativa, performansa, okruglog stola.

"Zašto i dalje ovakva djela prolaze nekažnjeno? Zašto se naše institucije ne bave ovako ozbiljnim problemom? Mečka iz Berana, velike ušare, bjeloglavi supovi, jelen sa Biogradske gore i mnogi drugi slučajevi krivolova su bolan podsjetnik da institucije ne rade svoj posao, te da su nam neophodne značajne promjene na ovom polju", smatraju iz CZIP.

Bonus video: