U Bijelom Polju obilježen Međunarodni dan djece oboljele od raka

Prema riječima koordinatorke NVU „Zagrli srcem Martin i Andrija“ Ivane Šćekić, već treću godinu zaredom organizuju ovaj performans u znak podrške djeci koja se liječe, ali i u znak sjećanja na onu koja su izgubila bitku sa opakom bolešću

2033 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Puštanjem balona na gradskom trgu u Bijelom Polju, tačno u 12 časova, nevladino udruženje „Zagrli srcem Martin i Andrija“ obiježilo je 15. februar, Međunarodni dan djece oboljele od kancera.

Prema riječima koordinatorke NVU „Zagrli srcem Martin i Andrija“ Ivane Šćekić, već treću godinu zaredom organizuju ovaj performans u znak podrške djeci koja se liječe, ali i u znak sjećanja na onu koja su izgubila bitku sa opakom bolešću.

„Na ovaj način želimo da pružimo podršku našim malim borcima, njihovim roditeljima i kako bi im pokazali da nijesu sami. Uvijek ćemo uvijek biti uz njih, pružajući im finansiujsku podršku, ali i ljubav, želimo da ih zagrlimo srcem i da im pomognemo da pobijede u toj borbi”, kazala je Šćekić.

Bijelo Polje dan djece oboljele od kancera
foto: Jadranka Ćetković

Objasnila je da su uz brojne akcije, danas na trgu postavili kutiju za sakupljanje pomoći za djecu oboljelu od raka u Bijelom Polju, gdje je registrovano 12 djece.

“U ovoj godini smo uspjeli da pomognemo troje djece sa novčanom pomoći u iznosu od 300 eura, za jedno 500 eeura, a novac koji bude prikupljen danas biće takođe namijenjen djeci oboljeloj od raka iz Bijelog Polja”, kazala je ona.

Bijelo Polje dan djece oboljele od kancera
foto: Jadranka Ćetković

U aprilu udruženje planira organizovanje druženja za oboljelu djecu i njihove roditelje.

„Još uvijek nismo precizirali gdje ćemo otići, možda Ivanova korita ili Žabljak, ali želimo da svi zajedno budemo tih nekoliko dana, da se družimo, te da bar tada zaborave na te teške trenutke kroz koje prolaze“, kazala je Šćekić.

Bijelo Polje dan djece oboljele od kancera
foto: Jadranka Ćetković

I Gordana Šćekić, koja sa svojim djetetom prolazi kroz tu tešku borbu, kazala je danas da podrška mnogo znači.

„Za nas ova podrška mnogo znači, jer pokazuje da nismo sami i zahvalni smo na podršci i ljubavi koju nam pružaju. Bili su uz nas u najtežim momentima, zaista nam mnogo znači kada se okupimo, kada se djeca druže i vjerujem da će i dalje biti uz nas“, kazala je Šćekić.

Bonus video: