Nikšić: Mladi će 25. novembra pokazati koliko znaju o sistemu zaštite potrošača u Crnoj Gori

"Očekujemo da se prijavi oko 60 srednjoškolaca, a početkom novembra mladi će učestvovati u performansu gdje će na veoma kreativan način ukazati građanima na probleme i obaveze koje imaju kao potrošači", kazala je Otašević
178 pregleda 0 komentar(a)
NVO Naša budućnost, Foto: Svetlana Mandić
NVO Naša budućnost, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 25.10.2017. 14:51h

Mladi Nikšića 25. novembra pokazaće koliko znaju o sistemu zaštite potrošača u Crnoj Gori.

Toga dana, NVO "Naša budućnost" iz Nikšića organizovaće takmičenje za mlade, uzrasta od 15 do 20 godina, a javni poziv za njihovo prijavljivanje biće raspisan početkom novembra.

Kako je kazala Ilinka Otašević, predsjednica "Naše budućnosti" radna grupa, sastavljena od predstavnika Ministarstva ekonomije, Gimnazije, Ekonomsko-ugostiteljske škole, Osnovne škole "Olga Golović", CEZAP-a, Omladinskog kluba i NVO "Ženska akcija", pripremila je pitanja za dva kruga takmičenja, kao i priručnik o sistemu zaštite potrošača.

"Očekujemo da se prijavi oko 60 srednjoškolaca, a početkom novembra mladi će učestvovati u performansu gdje će na veoma kreativan način ukazati građanima na probleme i obaveze koje imaju kao potrošači", kazala je Otašević.

Projekat, prema njenim riječima, ima za cilj afirmaciju omladinske politike i uključivanje mladih u sve sfere života.

"I oni su potencijalni trgovci, a kupci su negdje od kada prohodaju", poručila je Otašević.

Aktivnosti su realizovane u sklopu projekta “Mladi o sistemu zaštite potrošača” koji je podržan od CEMI-ja, a koga finansira Evropska unija.

Bonus video: