Kostić i dalje na čelu DVD “Krtoli“

DVD „Krtoli“ osnovano je prije 18 godina i „povuklo je nogu“ kada je u pitanju razvoj volonterizma u vatrogastvu u najmanjoj bokeljskoj opštini

2186 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković

Predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Krtoli“ iz Radovića i u naredne četiri godinje biće Stefan Kostić – odlučili su delegati na redovnoj izbornoj Skpštini tog najstarijeg dobrovoljnog vatrogasnog društva u opštini Tivat, a koja je održana u Radovićima.

Od ukupno 54 člana DVD-a „Krtoli“, Skupštini je prisustvovao njih 31. Pored novog-starog predsjednika, delegati su imenovali novi Upravbni odbor društva kojeg čine komandir Milan Vukošić, Ivan Starčević, Miloš Tripinović, Predrag Klakor, Slobodan Đurišić, Peđa Petrović, Marko Francesković i Jovan Kikanović. Za članove Nadzornog odbora izabrani su Radule Đurišić, Duško Brinić i Mihailo Stjepaničić.

Usvojen je izvještaj o radu DVD „Krtoli“ sa finansijskim izvještajem za protekle četiri godine, a donešen je i novi Statut tog volonterskog društva usaglašen sa svim u međuvremenu usvojenim zakonskim rješenjima o NVO sektoru, lokalnoj samoupravi i drugim propisima relevantnim za rad dobrovolnjih vatrogasnih udruženja.

DVD „Krtoli“ osnovano je prije 18 godina i „povuklo je nogu“ kada je u pitanju razvoj volonterizma u vatrogastvu u najmanjoj bokeljskoj opštini. U Tivtu inače, sada pored profesionalne Službe zaštite i spašavanja Tivta, djeluju i čak tri dobrovoljna vatrogasna društva koja daju značajan doprinos povećanju nivoa sigurnosti građana i podizanju nivoa svijesti o vrijednosti i opštoj koristi volonterizma u oblasti protivpožarne zaštite.

DVD „Krtoli“ trenutno raspolaže sa četiri specijalna protivpožarna i jednim terenskim vozilom, a pored intervencija u gašenju požara, saniranju posljedica nevremena i poplava, potragama za nestalim osobama, saobraćajnim nesrećama i drugim vanrednim okolnostima, njegovi članovi redovni su i u brojnim društveno-odgovornim javnim događanjima, ekološkim i akcijama uređenja prostora i očuvanja životne sredine koje se sprovode na cijeloj Tivatskoj rivijeri.

Bonus video: