Bolnica u Pljevljima dobila skener vrijedan 240.000 eura, donacija Ministarstva zdravlja i Rudnika uglja

"Ovo je izuzetno važna dijagnostička procedura koja predstavlja zlatni standard u blagovremenoj prevenciji i naravno, kasnije u liječnju veoma teških pacijenata i teških oboljenja", pojasnila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović tokom posjete bolnici

10095 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Ministarstvo zdravlja
Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministarstvo zdravlja u saradnji sa Rudnikom uglja, obezbijedila je Opštoj bolnici u Pljevljima skener vrijedan 242 hiljade eura.

Ministarka resora Jelena Borovinić Bojović je tokom posjete bolnici pojasnila da je najveći dio sredstava obezbijeđen iz budžeta, a iznos od 85 hiljada eura iz donacije Rudnika uglja Pljevlja.

"Ovo je izuzetno važna dijagnostička procedura koja predstavlja zlatni standard u blagovremenoj prevenciji i naravno, kasnije u liječnju veoma teških pacijenata i teških oboljenja. Ovaj skener nije važan samo za bolnicu u Pljevljima već i za šire područje imajući u vidu da se stanovništvo iz okolnih naselja, a i sa Žabljaka snima i dijagnostikuje u OB Pljevlja", kazala je ona.

"Aparat je u bolnici od 1. januara. Do sada su se radila snimanja hitnih i bolničkih pacijenata, a od prije nekoliko dana se radi dijagnostika i pacijenata Doma zdravlja. Mi sada imamo moderan, 64-ro slajsni skener koji je sada jedan od najboljih u državi. To znači da ćemo moći da radimo veći broj pregleda nego do sada", objasnio je direktor bolnice dr Saša Grbović.

Iz Ministarstva su saopštili da je OB Pljevlja u posljednjih godinu dobila oko pola miliona eura donacija od kojih je obezbijeđen digitalni rendgen aparat, centralni kiseonik itd.

“Posebno bih zahvalio ministarki i svim direktorima bolnica sa kojima smo imali izuzetnu saradnju i koji su nam pomogli da prebrodimo ovaj period uslovljen zdravstvenom krizom”, zaključio je Grbović.

Borovinić Bojović će narednih dana posjetiti i Opštu bolnicu u Bijelom Polju.

Bonus video: