EPCG: Zbog smeća otežan rad HE "Perućica"

Nekontrolisano odlaganje otpada, kako navode iz EPCG, na više lokacija u sistemu HE "Perućica" predstavlja veliki problem jer sve završi na ulaznim rešetkama gdje se čistilnim strojevima prikuplja u kontejnere, odvozi i deponuje na odgovarajući način
152 pregleda 0 komentar(a)
Perućica smeće, Foto: EPCG
Perućica smeće, Foto: EPCG
Ažurirano: 25.10.2017. 14:06h

Funkcionisanje sistema HE "Perućica" je zbog nekontrolisanog odlaganja otpada u kanal Zeta II u velikoj mjeri otežano, saopštili su iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG). Riječ je o dijelu od početka kanala, nizvodno od Vukovog mosta pa do Upravne zgrade bivšeg PTK Nikšić (MZ Poljice).

“Pomenuti dio kanala je prepun otpada, a radi normalnog funkcionisanja sistema, HE ‘Perućica’ je već preduzela aktivnosti na prikupljanju, odvozu i deponovanju materijala sa navedene lokacije”, saopštili su iz Elektroprivrede.

Nekontrolisano odlaganje otpada, kako se navodi u njihovom saopštenju za javnost, i na drugim lokacijama u sistemu HE "Perućica" (na prostoru retenzije Vrtac, Slivlje kao i duž korita rijeka Mrkošnica i Gračanica) predstavlja veliki problem jer sve završi na ulaznim rešetkama gdje se čistilnim strojevima prikuplja u kontejnere, odvozi i deponuje na odgovarajući način.

“Ovaj problem se ponavlja iz godine u godinu, a više puta smo informisali javnost i upozoravali da takve stvari predstavljaju opasnost za sistem HE ‘Perućica’. Molimo građane da budu odgovorni i da ne odlažu otpad u kanal Zeta II, kao i na drugim lokacijama u sistemu HE ‘Perućica’, kako ne bi ugrožavali normalno funkcionisanje naše hidroelektrane”, apelovali su iz EPCG.

Bonus video: