Preko 200 novih besplatnih parking mjesta u Podgorici obezbijeđeno izmjenom režima saobraćaja

Na ovaj način će se u Beogradskoj ulici obezbijediti 115 parking mjesta, u ulici IV proleterske 23, Omladinskih brigada 12, Hercegovačkoj 16, Novaka Miloševa 15, Ivana Milutinovića 22 , u ulici 19. decembra 10 parking mjesta, a u ulici Petra Prlje 25 parking mjesta

6016 pregleda 52 reakcija 10 komentar(a)
Foto: PG biro
Foto: PG biro

Glavni grad posvećeno radi kako bi riješio problem nedostatka parking prostora, kao i unaprijedio stanje saobraćaja u mirovanju, te će, kako je ranije najavljeno, do kraja godine biti obezbijeđeno više od hiljadu besplatnih parking mjesta u Podgorici, poručili su iz PG biroa.

Dodaju da će izmjene režima saobraćaja za sve vrste motornih vozila iz dvosmjernog u jednosmjerni režim saobraćaja, obezbijediti nova parking mjesta, te će se time u značajnoj mjeri riješiti nedostatak parking prostora.

"Režim saobraćaja iz dvosmjernog u jednosmjerni izmijenjen je na sljedećim lokacijama: Ulica 19. decembra (saobraćaj je dozvoljen iz pravca bulevara Ivana Crnojevića do saobraćajnice ispred istočne tribine Gradskog stadiona), Ulica Balšića (saobraćaj je dozvoljen iz pravca ulice Novaka Miloševa do ulice Vuka Karadžića, saobraćajnica uz nadzemnu garažu), na dijelu ulice Ivana Milutinovića (saobraćaj je dozvoljen iz pravca ulice Ivana Milutinovića do objekta Lovac), ulica Omladinskih brigada (saobraćaj je dozvoljen iz pravca od ulice IV Proleterske brigade do ulice Novaka Miloševa i od parkinga kod Doma zdravlja do Bulevara Ivana Crnojevića), Hercegovačka ulica (saobraćaj je dozvoljen iz pravca od ulice Omladinskih brigada do ulice Marka Miljanova), ulica Beogradska (saobraćaj je dozvoljen iz pravca bulevara Ivana Crnojevića do ulice Rista Stijovića, krak lijevo kod Hotela Ziya sa izlaskom na bulevar Ivana Crnojevića), kao i ulica Petra Prlje (saobraćaj je dozvoljen iz pravca raskrsnice sa ulicom Kralja Nikole do raskrsnice sa ulicom Radoja Jovanovića)", objasnili su iz Glavnog grada.

parking mjesta
foto: PG biro

Na ovaj način će se u Beogradskoj ulici obezbijediti 115 parking mjesta, u ulici IV proleterske 23, Omladinskih brigada 12, Hercegovačkoj 16, Novaka Miloševa 15, Ivana Milutinovića 22 , u ulici 19. decembra 10 parking mjesta, a u ulici Petra Prlje 25 parking mjesta, pojasnili su.

Iz Glavnog grada su napomenuli da zbog loših vremenskih uslova, radovi na iscrtavanju parking mjesta koje izvodi "Parking servis" nijesu u cjelosti završeni u Hercegovačkoj ulici, ulici Omladinskih brigada, ulici Ivana Milutinovića i u djelovima Beogradske ulice i ulici Petra Prlje. Radovi će se nastaviti kada vremenske prilike to dozvole.

"Podsjećamo, namjera Glavnog grada je da na ovaj način do kraja godine obezbijedi 1.000 novih besplatnih parking mjesta, no imajući u vidu dosadašnju dinamiku vjerujemo da će navedeni plan biti premašen", zaključili su iz Glavnog grada.

Bonus video: