Četiri nove autobuske linije u Podgorici

Jedna od linija povezaće kompleks novih zgrada na Bulevaru Stanka Radonjića sa City kvartom i okolinom

13179 pregleda 49 reakcija 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sekretarijat za saobraćaj Glavnog grada najavio je reorganizaciju autobuskih linija i uvođenje četiri potpuno nove linije, koje će obuhvatiti i one djelove grada koji do sada nijesu bili dio sistema javnog prevoza.

Ističu da će nove autobuske linije biti trasa kretanja novih autobusa, a kao takve će biti u potpunosti povezane sa postojećim, što će rezultirati pružanjem kvalitetnijih usluga korisnicima javnog prevoza.

"Prva linija će povezati kompleks novih zgrada na Bulevaru Stanka Radonjića sa City kvartom i okolinom TC Delta City, Kliničkim centrom Crne Gore i studenskim centrom", navodi se u saopštenju.

Trasa druge linije če, kako piše u saopštenju, povezivati dio Zabjela, u blizini postojećih hipermarketa, kao i Ulicu 4. jula gdje se nalazi veliki broj novih objekata kolektivnog stanovanja, sa centrom grada i dalje prema naseljima Zagorič i Zlatica.

Treća linija, do izgradnje Bulevara Veljka Vlahovića, kao početnu stanicu će imati Reciklažni centrar Konik.

"Nakon izgradnje Bulevara Veljka Vlahovića, ova linija će povezivati Stari aerodrom, odnosno neposrednu okolinu Doma za stare, sa centrom grada i dijelom grada Preko Morače, sve do Bloka IX. Posljednja, četvrta trasa će povezati naselje Rogami sa djelovima grada u kojima se nalaze Klinički centar Crne Gore, Pravni i Ekonomski fakultet, nekoliko objekata obrazovanja i pravosuđa, pa dalje prema naselju Donja Gorica, gdje se nalazi još jedan univerzitet".

Predviđeno je da interval kretanja linija bude u okviru od 15 - 20 minuta.

Dodaju da su, nakon usvajanja strateških dokumenata, rekonstruisana postojeća i postavljena nova autobuska stajališta, a uveden je i Sistem elektronske karte, koji omogućava svim građanima da za cijenu jedne jednokratne ili mjesečne karte koriste usluge svih prevoznika.

"Nedavno je završen javni poziv za kupovinu novih, modernih, prilagođenih potrebama OSI i ekološki prihvatljivih autobusa, koji će se na ulicama Podgorice naći već u prvom kvartalu ove godine", saopštili su iz Sekretarijata.

Ističu da će osim novih, reorganizacija će obuhvatiti i postojeće linije, čime će učiniti da svaki građanin i posjetilac Podgorice u svakom dijelu grada ima dostupan javni prevoz.

Bonus video: