Otvoren Praznik mimoze, Katić: Mimoza je pobijedila pandemiju

Praznik mimoze otvorio je predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, koji je kazao da je ta manifestacija i tokom prošle godine održala kontinuitet, sačuvala autentičnost i vezu koja traje već pet decenija

4857 pregleda 3 komentar(a)
Praznik mimoze, Foto: Mediabiro
Praznik mimoze, Foto: Mediabiro

Turistička manifestacija Praznik mimoze otvorena je u Herceg Novom.

Otvaranju je prethodio defile Gradske muzike Herceg Novi, Mjesne muzike Đenović, mažoretki, trombonjera i klovnova od Igala do Trga Nikole Đurkovića, prenosi Mediabiro.

Praznik mimoze otvorio je predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, koji je kazao da je ta manifestacija i tokom prošle godine održala kontinuitet, sačuvala autentičnost i vezu koja traje već pet decenija.

"Lani smo sadili mimozu, da bismo je ovog februara ponovo brali sa vama, slaveći prijateljstvo, ljubav i ljepotu. Mimoza je pobijedila pandemiju", poručio je Katić.

Katić
Katićfoto: Mediabiro

On je dodao da su, iako je epidemiloška situacija bila neizvjesna, Praznik mimoze planirali sa optimizmom, što se pokazalo kao dobra odluka.

Pripremljeno je više od 40 programa koji će trajati do polovine marta.

"Pred nama je mjesec dana zabave, plesa i druženja sa prijateljima iz regiona i Evrope. Herceg Novi će tokom Praznika mimoze biti centar dobre energije regiona. Dobrodošli na najveću novsku feštu", rekao je Katić.

Sekretarka za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi, Ana Zambelić Pištalo, saopštila je da su očekivanja za početak Praznika mimoze ispunjena.

"Dosta je posjetilaca, dosta najava. Veliku posjetu očekujemo i na rivijeri. Sami početak praznika nam daje naznake da će ovaj festival biti uspješan", kazala je Zambelić Pištalo.

Nakon koncerta domaćeg benda Trio mare, nastupila je Neda Ukraden.

Ukraden
Ukradenfoto: Mediabiro

Praznik mimoze u Herceg Novom trajaće do polovine marta, a pripremljeno je preko 40 zabavnih, kulturnih i sportskih programa. Generalni pokrovitelj manifestacije je Opština, organizator Javna ustanova kulture Herceg-fest, a pokrovitelj Turistička organizacija Herceg Novi.

Bonus video: