Rješenje ne stiže ni nakon samoizolacije

Pojedini građani tvrde da ni nakon sedam dana nisu dobili rješenje zdravstveno-sanitarne inspekcije. Iz UIP tvrde da je najbolje dostavljati ih mejlom

4187 pregleda 30 reakcija 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Pojedini građani tvrde da ni nakon isteka samoizolacije zbog koronavirusa, nisu dobili rješenje inspekcije, zbog čega su u problemu kod poslodavaca.

Rješenje Uprave za inspekcijske poslove o samoizolaciji nekima od njih kasnilo je više od sedam dana. Iz UIP su, odgovarajući na pitanja “Vijesti” kazali da rješenja pišu za osobe za koje su zdravstveno-sanitarnoj inspekciji dostavili podatke Institut za javno zdravlje (IJZ) i higijensko-epidemiološke službe domova zdravlja. Savjetovali su građanima da rješenje traže telefonom.

”Građani se mogu obratiti telefonom na +382 (0)20 608 015 i +38220608015> i tražiti rješenje, a mogu doći i lično u Zdravstveno-sanitarnu inspekciju (Put Radomira Ivanovića 2, 81000 Podgorica) i preuzeti ga”, odgovorili su iz UIP.

Kazali su da je najbolji način dostave rješenja na e-mail adresu.

”U slučajevima kad email adresa nije ostavljena, rješenja se šalju poštom na adresu stanovanja koja je naznačena. Jedan dio pošte se vrati na adresu inspekcije, jer se dešava da lice nije ostavilo pravilnu adresu na kojoj stanuje”, rekli su iz UIP.

Četiri osobe preminule su od posljedica infekcije koronavirusom, a registrovana su i 323 nova slučaja.

Iz IJZ je saopšteno da je udio pozitivnih među testiranima za četvrtak iznosio 15 odsto. Kazali su da je iz Podgorice 85 novozaraženih, Bara 60, Nikšića 33, Ulcinja 31, Herceg Novog 24, Pljevalja 21, Budve 14, Bijelog Polja 11, Tivta sedam, Berana, Kotora i Rožaja po šest, Danilovgrada i Tuzi po četiri, sa Cetinja tri i iz Kolašina, Mojkovca, Petnjice i Plava po dva slučaja.

“Tokom četvrtka IJZ-u su prijavljena četiri smrtna ishoda povezana sa kovid infekcijom, kod pacijenata iz Nikšića, Rožaja, Pljevalja i Bijelog Polja. Najmlađi pacijent je imao 63, a najstariji 88 godina”, kazali su iz IJZ-a.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.650.

Bonus video: