Održana radionica "Mediji o nacionalnim manjinama"

Učesnici radionice su bili novinari većeg broja medija sa sjevera Crne Gore, a prisustvovale su i predstavnice Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava Mirela Ramčilović i Larisa Lukačević

1860 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Tufik Softić
Foto: Tufik Softić

Novinari treba da budu spona između državnih organa u osnaživanju prava pripadnika nacionalnih manjina sa jedne strane i jačanju institucionalne saradnje između relevantnih aktera u oblasti manjina kao i osnaživanje njihovih kapaciteta na lokalnom nivou sa druge strane.

To je zaključeno tokom radionice koja je održana u Beranama pod nazivom “Mediji o nacionalnim manjinama”.

Učesnici radionice su bili novinari većeg broja medija sa sjevera Crne Gore, a prisustvovale su i predstavnice Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava Mirela Ramčilović i Larisa Lukačević.

One su svojim izlaganjem i stručnim učešćem dale značajan doprinos u vezi brojnih problema nacionalnih manjina na državnom nivou.

Učesnici radionice su se osvrnuli na brojne nedostatke koje imaju mediji u komunikaciji sa nacionalnim manjinama, ali i propustima koje su mediji imali u prethodnom periodu i zbog kojih su manjine slabo zastupljene u medijima.

“Realizovana aktivnost imala je za cilj poboljšanje i promovisanje ravnopravnog položaja nacionalnih manjina, jačanje institucionalne saradnje, kao i promovisanje potreba manjina u oblasti tradicije, kulture i medija” – kazao je Slobodan Tomašević, izvršni direktor NVO “Centar kreativnih vještina”.

Ta nevladina organizacija iz Berana, u saradnji sa NVO “Šansa”, bila je organizator radionice, koja je održana u okviru projekta “Svi zajedno i ravnopravno”.

Kako je saopšteno, ovaj projekat je podržan od strane Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore.

Bonus video: