Ministarko, odgovarajte kako se troši novac svih nas

Osim odgovora na novinarska pitanja, od Vas očekujem i da tužilaštvu i javnosti saopštite ko su “medijski reketaši” iz “Vijesti” koje javno pominjete, i da za to dostavite materijalne dokaze

27483 pregleda 422 reakcija 221 komentar(a)
Resor Borovinić Bojović imaće priliku da odgovori čije su greške plaćali građani, Foto: Luka Zekovic
Resor Borovinić Bojović imaće priliku da odgovori čije su greške plaćali građani, Foto: Luka Zekovic

Ministarstvu zdravlja trebalo je deset dana da odgovori na pitanje za koga je iznajmljen luksuzni automobil, pored punog voznog parka naslijeđenog od njihovih prethodnika i političkih protivnika.

Tek u reagovanju na objavljeni tekst javnost saznaje da je “mercedes” E klase navodno iznajmljen za ministra ljudskih resursa Mađarske, iako je u tu svrhu mogao da bude ustupljen jedan od 4.273 službena automobila kojima raspolaže Crna Gora, uključujući i tri nova koja su kupili vaši prethodnici, novcem svih nas.

Gdje je početkom oktobra bio čuveni “majbah”, vrijedan skoro pola miliona eura?

Da li je tačno da ste u septembru prošle godine, a prije dolaska mađarskog ministra, sa automobilom iznajmili i vozača agencije iz Kotora, iako samo u Vašem resoru poslove vozača obavljaju tri zaposlena?

Povezani članci

19. Februar 2022.

Od buke "mercedesa" ne čuju pitanja

20. Februar 2022.

„Mercedes” iznajmljen za mađarskog ministra

Tvrdite da je trošak od 945 eura “minimalna cijena koju ste bili dužni i sa zadovoljstvom platili u znak beskrajne zahvalnosti za prijateljski gest Mađarske”.

S obzirom na praksu da na pitanja odgovorite tek kada se javnost upozna sa njima, iskoristiću priliku da upitam i u čiju ste zahvalnost u maju, junu i avgustu prošle godine potrošili skoro 800 eura samo za korišćenje VIP salona na podgoričkom aerodromu, a prema fakturama u koje imam uvid.

U reagovanju tvrdite da “po navici objavljujemo netačne ili polovične informacije”. Ako je nešto do sada bilo netačno, imali ste priliku da to demantujete, ili da se žalite Ombdusmanu, ali nijeste. Ako je neka informacija i bila” polovična”, to je isključivo zbog vaše ustaljene prakse da novinarima ne odgovarate na pitanja.

Ministarka zdravlja u narednom periodu imaće priliku da odgovori čije su greške plaćali građani Crne Gore i na koji način je trošen naš novac, kako iz budžeta, tako i iz donacija. I to mnogo veće sume nego što je ova, kako tvrdite, “minimalna” od 945 eura, za koju prosječan crnogorski građanin radi puna dva mjeseca.

Nadam se da ćete biti mnogo ažurniji i profesionalniji i da ćete odgovoriti na ono što vas pitamo. Crna Gora će biti mnogo ljepše mjesto za život kada javni funkcioneri poput Vas shvate da je obaveza novinara da bude kritički posmatrač nosilaca društvene, političke i ekonomske moći kada izvještava o njima u interesu javnosti, a da javnost ima pravo da zna ko i kako troši njihov novac.

Osim odgovora na novinarska pitanja, od Vas očekujem i da tužilaštvu i ukupnoj crnogorskoj javnosti kažete ko su “medijski reketaši” iz “Vijesti” koje javno pominjete, i da za to dostavite materijalne dokaze.

Bonus video: