Žele da ožive fiksnu telefoniju

“Za pretplatu u iznosu od 3,83 eura za pakete Standard i Super, koja važi od prvog septembra, omogućili smo korisnicima 2.000 minuta za razgovore u fiksnoj i isto toliko za razgovore u mobilnoj mreži Telekoma"
92 pregleda 4 komentar(a)
Telekom, Foto: Luka Zeković
Telekom, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.10.2017. 20:05h

Podgoričanin Zoran Perunović tvrdi da ga iz Crnogorskog Telekoma nijesu obavijestili da će mu sepembarski račun za fiksni telefon biti povećan za 3,22 eura.

“Do računa za taj mjesec, meni je pretplata iznosila 5,10 eura. Septembarski racun je povećan za 3,22 eura, a kada sam provjerio, vidio sam da je uveden novi Standard paket. Pogledao sam na sajtu Crnogorskog Telekoma i shvatio da su postavili obavještenje o uvođenju novih paketa i o cijenama za te usluge. Ono što je sporno što su svim korisnicima automatski uključili tu pretplatu, ali da su ostavili mogućnost da se korisnici sami jave ako ne žele nove pakete”, kazao je Perunović.

On smatra da je takav način prebacivanja u novi paket, tendenciozno smišljen, kako bi Telekom jednokratno prihodovao za naše prilike ogroman novac.

“Tražiću od Telekoma da povratak na stari paket, kao i da mi vrate naplaćeno za septembar”, kazao je Perunov ić.

Iz Crnogorskog Telekoma “Vijestima” je saopšteno da su redizajnirali ponudu, s namjerom da ožive fiksnu telefoniju i omoguće korisnicima da iskoriste sve njene prednosti.

“Za pretplatu u iznosu od 3,83 eura za pakete Standard i Super, koja važi od prvog septembra, omogućili smo korisnicima 2.000 minuta za razgovore u fiksnoj i isto toliko za razgovore u mobilnoj mreži Telekoma. Tokom avgusta, korisnici su bili u prilici da koriste ove resurse besplatno i na taj način testiraju prednosti ove ponude”, navode iz te kompanije. Istakli su da su kako bi proces bio u potpunosti transparentan, blagovremeno informisali javnost saopštenjem, koje su prvog jula objavili svi dnevni listovi, kao i brojni portali, a informacija je objavljena i na sajtu kompanije.

“Pored toga, korisnicima je uz račun, koji su primili u avgustu, poslata detaljna informacija o nastupajućim promjenama”, tvrde iz te kompanije.

Međutim, Perunović tvrdi da nije lično upoznat sa tom ponudom, da ima više telefonskih priključaka.

“Pogotovo za to nije mi znala majka, koja živi na selu, a takvih korisnika sigurno ima dosta”, kazao je Perunović.

Vjeruju da pomažu potrošačima

Iz Telekoma tvrde da su se potrudili da korisnicima pruže mogućnost da optimizuju svoju potrošnju i iskoriste sve prednosti fiksne telefonije, i da uz veliki broj minuta koji su sada uključeni u paket, vjeruju da će biti u prilici da ostvare značajne uštede.

“Ovakva ponuda omogućava kontrolu, odnosno predvidljivost troškova – sada korisnik zna da može bezbrižno da razgovara u Telekom mobilnoj i fiksnoj mreži za 3,83 eura mjesečno. Takođe, ostavili smo mogućnost korisnicima koji nisu zainteresovani za ovu ponudu da se prebace na paket Basic koji će zadržati cijenu paketa koji su do sada koristili, ali za razliku od korisnika nove opcije, oni će imati 100 minuta kao i ranije, i to 50 minuta u lokalu u periodu jakog i 50 minuta u periodu slabog saobraćaja”, navode iz Telekoma.

Bonus video: