Pivara donirala defibrilator Opštoj bolnici Nikšić

„Izuzetno cijenimo dobru volju i namjeru svakog donatora da kroz bolju opremu olakša nama, ljekarima, svakodnevni posao, što za pacijente obezbjeđuje bolju i kvalitetniju dijagnostiku i njegu"

3570 pregleda 0 komentar(a)
Sa uručenja donacije
Sa uručenja donacije

Pivara „Trebjesa“ uručila je Opštoj bolnici Nikšić defibrilator, elektronski uređaj koji se koristi za brzu reanimaciju u slučaju prestanka rada srca, vrijednosti oko pet hiljada eura.

„Izuzetno cijenimo dobru volju i namjeru svakog donatora da kroz bolju opremu olakša nama, ljekarima, svakodnevni posao, što za pacijente obezbjeđuje bolju i kvalitetniju dijagnostiku i njegu. Stoga bih posebno zahvalio Pivari na donaciji uređaja koji spašava živote svaki dan. Defibrilator koristimo u slučaju zastoja rada srca, kada je neophodna brza reanimacija, čime se značajno poboljšava stopa preživljavanja pacijenata“, kazao je direktor Opšte bolnice, Marko Mitrović.

Kako je istakao, vrijednost svake donacije za zdravstveni sistem uvijek prevazilazi onu izraženu samo u novcu.

Natalija Đordan, menadžerka korporativnih poslova u Pivari „Trebjesa“, kazala je da od 2018. godine, prepoznajući potrebe zdravstvenog sistema, realizuju posebnu inicijativu usmjerenu na zdravstvo.

„Iako je poslovanje u uslovima pandemije izuzetno izazovno, nism prestali sa ulaganjima u ono što je važno našim građanima. Ponosni smo što smo, sa današnjom donacijom uložili više od 50 hiljada eura kroz donacije zdravstvenim ustanovama svih nivoa“, kazala je Đordan.

Bonus video: