Arsić napao Komnenovića u zgradi Opštine Tivat

U kabinetu gradonačelnika, osim Komnenovića tada su bili i potpredsjednici Vladimir Arsić (NP) i Goran Božović (GB), a za Arsićem je ušao i radnik obezbjeđenja Momčlilo Kovačević

55214 pregleda 127 reakcija 37 komentar(a)
Opština Tivat, Foto: Siniša Luković
Opština Tivat, Foto: Siniša Luković

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović i šefica Službe interne revizije u toj opštini Jela Mrdak podnijeli su krivične prijave protiv tivatskog biznismena Rada Gaga Arsića koji je prošle nedjelje, upao u prostorije lokalne uprave Tivta i prijetio im.

DPS-u bliski tivatski biznismen je to učinio navodno izrevoltiran tekstom u „Vijestima“ o krivičnoj prijavi Opštine protiv bivšeg gradonačelnika Tivta Siniše Kusovca (DPS) koga aktuelna tivatska NP-BF-GB lokalna vlast, optužuje da je u zajedničkom poslu Opštine i Arsića oko gradnje velikog stambeno-poslovnog objekta na Seljanovu, potpisivanjem više aneksa originalnog ugovora, pričinio veliku štetu Opštini i istovremeno Arsiću pribavio značajnu imovinsku korist.

U prijavi koju je prekjuče protiv Arsića podnio tivatskoj policiji, Komnenović je naveo da je ovaj nenajavljeno u srijedu, 16.februara oko 11.10 časova dok je trajao radni sastanak, ušao u kanbinet gradonačelnika u zgradi Opštine Tivat, „uprkos mom direktnom nalogu službeniku obezbjeđenja Opštine da pomenuto lice ne pusti jer nema zakazan sastanak sa predsjednikom Opštine“.

U kabinetu gradonačelnika, osim Komnenovića tada su bili i potpredsjednici Opštine Vladimir Arsić (NP) i Goran Božović (GB), a za Arsićem je ušao i radnik obezbjeđenja Momčlilo Kovačević.

On je stao između njega i Komnenovića, u čemu se Kovačeviću pridružio i potpredsjednik Opštine Vladimir Arsić.

Prema tvrdnji Komnenovića, Rado Gago Arsić mu je prijetio i vrijeđao ga.

„Arsić je počeo da me vrijeđa, psuje riječima, provjerićemo koliko si hrabar, nećeš dovijeka biti na toj funkciji, nazivajući me bitangom i pokušavajući prijeteći da mi se unese u lice, mašući rukama, loše si sabrao kvadrate, to nije tačno što je navedeno u novinskom tekstu, tebe će bog kazniti jer uzimaš hljeb iz usta mojoj porodici“- navodi se u prijavi uz napomenu da su fizički kontakt između njih dvojice tada spriječili Kovačević i potpredsjendik Arsić, hvatajući za ruke razjarenog biznismena koji je sve vrijeme pominjao tužbu koju je Opština podnijela u vezi raspodjele prostora u novosagrađenoj zgradi na Seljanovu.

Po toj raspodjeli koju je aminovao Kusovac, Opštini Tivat koja je bila većinski vlasnik placa na kojem je sagrađen novi objekat čiji je investitor bio Arsić, a koja je uz to i oslobodila Arsića obaveze plaćanja komunalija, pripalo je samo 18.5 odsto prostora u novoj zgradi, dok je tivaskom biznismenu pripalo skoro 72,8 odsto, a drugim uključenim manjinskim vlasnicima placa 8,44%. Kako se dalje navodi u prijavi Komnenovića, Rado Arsić je odbijao da napusti prostorije Opštine i nastavio je raspravu.

„Zbog najave da će na radnom mjestu potražiti i revizorku Jelu Mrdak, bili smo prinuđeni da je privremeno izmjestimo u kancelariju potpredsjednika Opštine Arsića. Napominjem da prilikom vođenja rasprave Arsić je decidno drsko i bezobrazno tražio od mene da javno demantujem tekst o izgradnji pomenute zgrade, a koji je bio u dnevniku Vijesti, jer je tvrdio da mu je time narušen ugled i da više ne može da prodaje stanove u toj zgradi. U raspravi uglavnom se žalio na medijske natpise i ugrožavanje njegovog ugleda i interesa, na što sam mu ja rekao da slobodno sve procesuira nadležnim institucijama za šta smatra da je oštećen, ali da ne može da upada nenajavljen u zgradu Opštine, prijeti službenicima i predsjedniku.“- stoji u prijavi.

Dalje se navodi da je Arsić povišenim tonom i prijeteći govorio o reviziji u slučajevima finansiranja fudbalskog kluba Arsenal, gdje je bio predsjednik uprave.

„Rušenju nelegalnog dijela objekta njegovog brata Ljuba, a radi se o plažnom baru Wai Kiki, rušenju nelegalnog zida na trasi Lungo Mare u Krašićima, ponašanju službenika policije OB Tivat prilikom kontrole rada njegovog objekta za vrijeme novogodišnjih praznika, i medijskih natpisa, a posebno onih novinara Siniše Lukovića koji su opisivali pomenute događaje“- stoji u izjavi Komnenovića datoj tivatskoj policiji.

U prijavi se navodi da su se službenici Opštine, zajedno sa predsjednikom, osjećali ugroženo, te traže od nadležnih državnih organa da ih zaštite „bahatog ponašanja pojedinaca ovog grada“.

“Obzirom na reputaciju gospodina Arsića i istoriju naših odnosa, mogu da zaključim da se on ponašao po inerciji i praksi koju je upotrebljavao kod bivših predsjednika Opštine Tivat, na što sam mu ja jasno rekao prilikom rasprave, da takvo ponašanje neću tolerisati i da mu ja nijesam Miodrag Dragan Kankaraš i Siniša Kusovac”, stoji u prijavi Komnenovića podnešenoj OB Tivat.

Povodom ove prijave, Arsić je juče davao izjavu u tivatskoj policiji, a osnovna državna tužiteljka u Kotoru Anđa Radovanović je juče do kraja dana trebala da kvalifikuje djelo koje je počinio tivatski biznismen.

Inače, prijavu protiv Arsića zbog prijetnji, još prije Komnenovića, podnijela je šefica Službe interne revizije Opštine Tivat Jela Mrdak.

Nju je, kako nezvanično saznajemo, istog dana kada su “Vijesti” objavile priču o krivičnim prijavama Opštine protiv Kusovca zbog objekta na Seljanovu, Arsić presreo na ulici i optužio da je ona izvor za podatke objavljene u tekstu. Tražio je od Mrdak da demantuje novinski tekst, što je odbila istakavši da nema nikakve veze sa onim što su objavili mediji.

Nakon toga se nervozni Arsić za njom uputio u zgradu Opštine i pored obezbjeđenja na ulazu i službenika u kabinetu gradonačelnika, upao u Komnenovićevu kancelariju, i prekinuvši radni sastanak rukovodstva Opštine napravio incident. Arsić je prije tačno tri godine na sličan način napao i prijetio bivšem direktoru Radio Tivta Draganu Popadiću jer je bio nezadovoljan izvještavanjem tog medija o sudskom sporu koji vodi njegova porodica.

Popadić ga je prijavio policiji i biznismen je zbog toga prekršajno kažnjen. Rado Gago Arsić inače, je u bliskm prijateljskim i poslovnim odnosima sa Acom Đukanovićem, bratom crnogorskog predsjednika i lidera DPS-a Mila Đukanovića, kao i sa Milošem Medenicom, sinom bivše predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore, Vesne Medenice.

Sa Medenicom je bio akter nelegalne gradnje na “pjeni od mora” u Krašićima, gdje je čak zidom od betonskih blokova, bilo pregrađeno i javno Lungo mare šetalište ispred njihovih objekata. NVO MANS je tada protiv Arsića i Medenice Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijela krivične prijave, zbog sumnje da su uzurpirali dio državne svojine u Krašićima i na njoj nelegalno gradili.

Bonus video: